≫ 

Pokrenuta istraga protiv vaspitačice zbog zlostavljanja i mučenja dece u vrtiću "Zamak"

Dokazne radnje biće pokrenute po hitnom postupku

  • 17
Deca vrtic maltretiranje Printskrin: Twitter/@BabicaTRAVICA

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv dve zaposlene u vrtiću "Zamak" na Voždovcu zbog zlostavljanja i mučenja mališana.

- Istraga je pokrenuta protiv V. S. zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i protiv T. J. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica - precizirala je za Tanjug portparokla tužilaštva Milica Ljubičić.

Ona je navela i da je do pokretanja istrage došlo je nakon što su u saradnji s policijom prikupljeni dokazi i utvrđeno činjenično stanje u vezi sa postupanjima zaposlenih u vrtiću "Zamak" i istakla da će dokazne radnje biti pokrenute po hitnom postupku.

Mediji su preneli da se na društvenim medijima prošle sedmice pojavio se snimak iz vrtića "Zamak" na kom se nejasno vidi kako vaspitačica grubo postupa sa grupom mališana, "vadi iz ih ormara i u nekom trenutku na zemlji, nogom drži jednog mališana".

Inspekcija je hitno poslata u ovaj vrtić gde je utvrđeno da je snimak autentičan, pa su reagovali ndležni organi krivičnog gonjenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. januar 2021 | 15:41

    Kamo srece da inspekcije rade stalno ,svakodnevno a ne samo kad se nesto desi ,onda su azurni zbog medija i javnosti,da su svaki dan azurni za mnoge i druge delatnosti nebi nikad bilo problema u tom sistemu rada

  • Optimista

    27. januar 2021 | 16:34

    Zasto uvek krijete ime i prezime?

  • Ds

    27. januar 2021 | 15:46

    Podrska za vaspitacice,pod hitno vratiti samaranje,lenjir po prstima,od strane vaspitaca-ucitelja u skole,nema drugog nacina vaspitanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA