Evre štampali u Pančevu, pa uhvaćeni na delu: Uhapšena četvorica, pronađena gomila lažnog novca

Pretresi na više lokacija su u toku

  • 0
Novac, evri

Foto: Marko Jovanović

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka policija je danas uhapsila četvoro osumnjičenih za izradu lažnih evra u štampariji u Pančevu, koji je stavljan u opticaj na teritoriji Republike Srbije.

Uhapšeni su R. B, P. S, Ž. D. i D. G. zbog sumnje da su izvršili krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo falsifikovanje novca, saopštilo je tužilaštvo.

Sumnja se da su uhapšeni od septembra 2020. do danas stavljali lažni novac u evrima u opticaj u apoenima od 50 i 200 evra.

Takođe, na drugoj adresi u Pančevu vršila se kompjuterska priprema za izradu lažnog novca koji se potom štampao. Prilikom jednog od pretresa koji se trenutno odvijaju oduzeta je veća količina lažnog novca.

Pretresi na više lokacija su u toku.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA