Auto koji je sleteo u Lim sa vozačem biće izvučen tek za sedam dana: Čeka se da opadne nivo vode

Nesrećni muškarac je u ponedeljak naišao svojim "renoom" iz smera Prijepolja i nakon što je izašao iz jedne krivine u Bistrici sleteo je u Lim

  • 2
Saobracajna nesreca, Lim, Prijepolje Muškarac je "renoom" sleteo u Lim Foto: RINA

Automobil koji je u ponedeljak sleteo u Lim u mestu Bistrica sa vozačem Z. Ž. (53) iz Prijepolja, biće izvučen tek kad opadne nivo vode, što bi moglo da bude i za nedelju dana. U utorak se lociran na dubini od 11 metara.

Ronioci Žandarmerije otpočeće izvlačenje automobila tek kada se nabujali Lim primiri, piše Blic.

Nesrećni muškarac je u ponedeljak naišao svojim "renoom" iz smera Prijepolja i nakon što je izašao iz jedne krivine u Bistrici sleteo je u Lim.

Na mestu gde se dogodila tragedija Lim počinje naglo da se širi i formira Potpećko jezero. Istog dana u Bistricu pristigla je Ronilačka jedinica Žandarmerije koja je odmah odradila deo posla, a potragu nastavila u utorak.

"Brzina vode je isuviše jaka..."

Nedugo zatim, tokom površinskog pregleda vode, žandarmi su iz čamca uz pomoć sonara locirali vozilo na kamenitom dnu reke, 11 metara ispod površine a nekoliko stotina metara nizvodno od mesta gde je sleteo u Lim.

Da se ne bi ugrozila bezbednost ronilaca, po dogovoru sa Opštinskom javnim tužilaštvom u Prijepolju, odlučeno je da se vađenje automobila odloži dok uslovi za akciju ne budu bolji.

A trenutno su takvi, kaže potpukovnik policije Goran Grčić, komandir Ronilačke jedinice Žandarmerije, da je nemoguće bilo šta preduzeti.

- Brzina vode je isuviše jaka, pet metara u sekundi, a ekstremnim uslovima se smatra kada je ona oko tri metra u sekundi. Teorijska mogućnost da se spustimo na dno ne postoji - objašnjava Grčić.

Koliko je vodena struja jaka govori podatak da je Lim odneo "reno" nekoliko stotina metara od Džurovskog mosta gde je upao u reku, a prehtodno ga, kako je ispričao jedan očevidac, tridesetak sekundi kovitlao ka sredini toka gde je vozilo u trenutku potonulo.

Od ponedeljka matica rekom ponovo valja velike količine otpada, među kome ima i velikog granja.

Temperatura vode u Limu kroz Bistricu je svega tri stepena, a vidljivost u reci nulta. Ipak, ni jedno ni drugo ne bi bilo smetnja roniocima da je vodena struja slabija.

- Sve i da uspemo da zakačimo vozilo, nema šanse da bi uspeli da ga izvučemo jer je pritisak ogroman. Kada struja oslabi, a ne očekujem u narednih sedam dana, moći ćemo da radimo - objašnjava Grčić.

Kada nivo reke oslabi, kaže on, najpre će ronioci odraditi izviđanje na osnovu koga će se odrediti način kako će se izvlačiti automobil...

Video: Automobil lociran na 20 metara dubine: Potraga za čovekom koji je sleteo u Lim i dalje traje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA