Svedočenje Filipovog druga o tome kako je došlo do udesa u Vršcu: BMW preticao, pa upao u "makazice"

Teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo mladić Filip R. (19) iz Plandišta dogodila se u ponedeljak na putu ka Vršcu

  • 0
Filip Radulović Foto: Facebook/F.R.

Celo Plandište tuguje za mladim Filipom R. (19), perspektivnim fudbalerom i, pre svega, dobrim momkom iz tog južnobanatskog mesta, koji je prerano izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u ponedeljak na putu ka Vršcu.

Poruke podrške neutešnim roditeljima, koji su ostali bez sina prvenca, stižu sa svih strana, ali ništa ne može da umiri tugu koju im je nanela zla kob. Oni su ubrzo nakon sudara došli na mesto nesreće, videli sina u lokvi krvi, a nisu mogli da mu pomognu. Nesrećni mladić je podlegao povredama u bolnici, nedugo nakon što je na automobil kojim je upravljao naleteo BMW iz suprotnog smera.

Filipu M. (22), takođe iz Plandišta, koji je u trenutku nesreće bio sa Filipom R. u autu, u udesu su polomljene ruka i noga. On je prijateljima ispričao da je do nesreće došlo kada je BMW, kojim je upravljao dvadesetpetogodišnji Vrščanin, preticao vozilo i upao u takozvane makazice.

- Njih dvojica su išla za Vršac, kada ih je kod Vršačkih ritova pokosio automobil iz suprotnog smera - kaže za Novosti Bojan Poznić, sekretar FK Sloga, za koji je Filip R. igrao.

Vozač BMW-a preticao, pa proklizao

- BMW je velikom brzinom preticao vozilo i, kada se vratio u svoju traku, proklizao je. Udario je u ogradu mostića, koji se nalazi na tom delu puta, odbio se i prešao na suprotnu traku kolovoza. Filip je pokušao da ga izbegne skretanjem udesno, ali je, ipak, došlo do sudara.

A samo dan ranije, ovaj mladić je odigrao svoju, ispostaviće se, poslednju utakmicu, i to u prvoj postavi seniorskog tima plandištanske Sloge, protiv Budućnosti iz Alibunara.

- Bio je mlad i perspektivan napadač. Sticajem okolnosti, na toj utakmici, koju smo kao domaćini odigrali u susednom selu Banatski Sokolac, bio je u prvoj postavi. Odigrao je bez greške, videlo se da na njega možemo da računamo u budućnosti, ali... - sa žaljenjem kaže Poznić, koji je samo nekoliko sati posle nesreće bio u domu Filipove neutešne porodice. - Velika je tragedija to što se dogodilo.

Filip je bio najstariji od troje dece. Imao je mlađu sestru i brata. Pre samo nedelju dana proslavio je 19. rođendan.

Podneta krivična prijava

Mladić koji je izazvao sudar, takođe je zadobio teške telesne povrede i, prema poslednjim informacijama, nalazi se na lečenju u Beogradu. Policija će protiv njega podneti krivičnu prijavu, zbog izazivanja teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA