≫ 

Policajci u slučaju Belivuk nisu znali da se pretres prisluškuje, pravili se da nisu videli pištolj

- A ko je te ljude doveo na određene pozicije, ko ih je štitio i ko je stajao iza njih, to je pitanje - rekao je predsednik Srbije

  • 38

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je danas na konferenciji i o borbi države sa kriminalom, hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali i policajaca koji su povezani sa ovim slučajem.

- Pred nama je mnogo težak posao, pojedini policajci su privedeni jer su poslati na pretres u određeni objekat, a nisu znali da je BIA tamo već ugradila prislušne uređaje, da prati kriminalnu aktivnost. Oni onda u tom objektu konstatuju da vide pištolj i dogovore se da nisu videli pištolj. Zato su policajci uhapšeni - rekao je Vučić.

- A ko je te ljude doveo na određene pozicije, ko ih je štitio i ko je stajao iza njih, to je pitanje. Naša odlučnost da pobedumo mafiju je toliko velika da se ne plašimo ničega. Mnogo podrške mafiji je bilo i mnogo kontakata sa različitim političarima unutar vlasti i opozicije - rekao je Vučić.

- Ako vi uđete u nečiju kuću, a nikad ne izađete... A pogledajte način na koji se oni brane, svi ćute - dodao je Vučić.

- U jednom trenutku u borbi između 2 mafijaške grupe, jedna grupa je imala informacije o kretanju članova druge i lako izvršavala krivična dela. Razni visoki funkcioneri su u tome učestvovali, iz različitih službi i policije, pomagali su na razne načine. Bilo bi vrlo teško da se takve stvari učine bez pomoći i prećutne saglasnosti. Upravo zato ovako energično i žustro radimo da se takvima suprotstavimo - kaže Vučić.

Kako je rekao, stvorene su dve velike grupe i nijedna nije iz Srbije.

- Obe su nam uvezene iz Crne Gore. Tobož navijačke grupe su korišćene da bi se u okviru stadiona ako postanete tzv. vojnik, onda za prijatelje možete da prodajete nešto za 50, 60 evra. A glavne vođe njihove imaju svog vođu koji je danas na teritoriji Crne Gore, mislim da je pokušano njegovo ubistvo, a stvarnog vođu su isekli ovde. Reč je o uvezenoj mafiji, ubicama i kriminalcima. Stvorena je strahovita armada kojoj sada stajemo na rep. Ali nećemo stati na rep dok ne istražimo one koji su iz državnog aparata u tome pomagali.

Uhapšeni članovi kriminalne grupe Veljka Belivuka nalaze se u pritvoru, a sam Belivuk i Miljković terete se za više krivičnih dela, uključujući i tri ubistva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷‍♂️

    9. februar 2021 | 12:39

    Sledeca ocena u indexu - gluma 10 !

  • Max

    9. februar 2021 | 12:57

    Aman ljudi, ko je znao za Beli yka 2012? Niko! On je ojacao i napravio ekipu u zadnjih par godina. A to ne moze tek tako, bez pomoci nekih struktura u drzavi.

  • я

    9. februar 2021 | 13:02

    Odgovor:ko ti je bio ministar policije pitaj njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA