≫ 

Belivukov otac pre 26 godina počinio masakr: Ubio sebe, ženu i taštu, Veljko je tada bio u stanu

Nebojša Belivuk aktivirao je ručnu bombu, a u eksploziji su povređeni njegov tast i svastika

  • 24
Policija ispred stadiona Partizana Foto: ATA Images

Nebojša Belivuk, otac Veljka Belivuka, počinio je masakr pre tačno 26 godina u porodičnom stanu u širem centru Beograda kad je aktivirao ručnu bombu, piše Kurir.

Kako su mediji 1995. godine pisali, Nebojša Belivuk (34) 13. februara aktivirao je eksplozivnu napravu i ubio sebe, svoju suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55).

U tom trenutku u stanu je bio i Nebojšin tast, kao i svastika, koji su bili povređeni, a u stanu su pored njih bili i tada devetogodišnji Veljko i još jedno dete. Oni su čudom preživeli razornu eksploziju, koja je demolirala čitav stan.

- Teška tragedija dogodila se u stanu porodice Belivuk, na 16. spratu zgrade. U eksploziji ručne bombe poginuli su Nebojša Belivuk, njegova supruga Branka i njena majka, dok su teško povređeni tast Ratko i svastika Dragana - pisale su novine pre 26 godina.

Belivuk je i sam govorio o tome da je odrastao bez roditelja, i to na suđenju... Kad je bio optužen za napad iz 2016. na obezbeđenje Miloša Vazure. Tada je rekao da mu je čovek iz Vazurinog obezbeđenja opsovao mrtvu majku.

Veljko Belivuk je najpre bio navijač Rada, a potom je rešao u navijačku grupu Janjičari, koju je posle pogibije svog prijatelja Aleksandra Stankovića preuzeo i preimenovao u Principe.

Navijačka grupa mu je služila kao paravan za vršenje navodnih različitih krivičnih dela, među kojima su i ona najmonstruoznija - otmice, mučenje, kasapljenje žrtava i ubistva.

Video: Ko je zapravo sklonjeni navijač koji navlači kapuljaču dok ga odvode?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    9. februar 2021 | 20:30

    Dakle, krv definitivno nije voda. Žene, ne radjajte decu psihopatama, i deca će vam biti takva.

  • Veteran

    9. februar 2021 | 20:50

    Zatvori to na 40 godina i dosta više o sljamu...

  • Pierre

    9. februar 2021 | 20:55

    E bas mi ga je zao .Sad' lepo tri dozivotne ,pa neka se seca tate i mame !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA