≫ 

Određen pritvor za policajce koji su pokušali da prikriju dokaze o Belivuku

Jedan od njih se branio ćutanjem, dok je drugi iznosio odbranu

  • 17
Stadion Partizana, MUP policija Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal danas  je nakon saslušanja dvojice pripadnika MUP-a P.L i B.V. , koji se sumnjiče da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih za pripadnika organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković, doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

U saopštenju Višeg suda u Beogradu se navodi da je pritvor određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku.

- Odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.  

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od suda da im se odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

O predlogu za pritvor trebalo je odluči sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Njih dvojica su prethodno saslušani pred tužiocem zbog sumnje da su kao saizvršioci za krivično delo “pomoć izvršiocu nakon izvršenja krivičnog dela”.

Jedan od njih se branio ćutanjem, dok je drugi iznosio odbranu.

Policija je nakon hapšenja saopštila da se P.L. i B.V. sumnjiče da su 4. februara prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih da su članovi organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković svesno i voljno “površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela".

Policija je, međutim, naknadnim pretresom stana u njemu pronašla pištolj.

Takođe, policajci se terete da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, “iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju".

Video: Vučić o tome zašto su privedeni policajci koji su vršili pretres kuće Veljka Belivuka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    10. februar 2021 | 11:26

    Cela ekipa pod punim imenlm ssmo policajci sa i inicijalima ko da su maloletni a treba ih staviti na stub srama jer su od države i naroda primali platu a bili deo mafije

  • Ama

    10. februar 2021 | 11:01

    I policajcima DOŽIVOTNA!!!

  • Laki

    10. februar 2021 | 11:19

    Ma ti uviđajci su SITNE ribe, možda su pogrešili. HVATAJTE VELIKE !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA