Detalji tragedije u Majdanpeku: Buldožer išao u rikverc i potpuno smrskao vozilo u kom je bio mladić

Od automobila bukvalno, nije ostalo ništa, sem krhotina, tako da je lekar samo mogao da konstatuje smrt radnika

  • 1
Policija, policijska svetla, rotacija Foto: Shutterstock

Prema još nepotvđenim informacijama, nesreća u Majdanpeku se dogodila tokom nedeljnog popodneva, tačnije oko 17 sati na Površinskom kopu na Južnom reviru i mestu zvanom "Čoka Muskal", a život  je izgubio radnik star 29 godina koji je vozio terensko vozilo marke "lada niva", na koje je pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima naletela rudarska mašina buldožer i potpuno je smrskala.

Od automobila bukvalno, nije ostalo ništa, sem krhotina, tako da je lekar samo mogao da konstatuje smrt radnika.

Kako "Informer" nezvanično saznaje buldožer je, kako to rudari kažu tokom druge smene, "planirano ravnao teren" i kretao se u rikverc u momentu nesreće, kada je naleteo na "ladu nivu" u kojoj se nalaziodvadesetdevetogodišnji stradali mladić, inače zaposlen u firmi "Ist solušn" iz Lazarevca, koja je u Majdanpečkom rudniku od kraja prošle nedelje angažovana na poslovima kao firma podizvođač radova.

Radnik u kompaniji Zi Đin koji je upravljao buldožerom je iz sela Rudne Glave, star je 2o godina i svoj radni odnos započeo je prošle godine.

Pod kojim se tačno okolnosima dogodila ova nesreća koja je uznemirila sve rudare u Majdanpečkom rudniku i koji je tačan uzrok, znaće se nakon detaljne istrage i uviđaja, s obzirom na to da su odmah na lice mesta nesreće, osim poslovodstva preduzeća, službe zaštite na radu izašli istražni organi i ekipa Hitne medicinske pomoći Majdanpečkog Doma zdravlja. Ono što se očekuje je dolazak Rudarske inspekcije u Majdanpek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne mogu da verujem

    22. februar 2021 | 14:10

    Samo u našoj zemlji vozači teških mašina mogu da voze u rikverc bez gledanja i da ne snose posledice za svoje postupke. Bio sam svedok kada je VALJAK pregazio starijeg pešaka. Vozač VALJKA nije se oslanjao na vid tokom kretanja već je pratio ivicu trotoara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA