≫ 

Saslušani mladići koji su učestvovali u tuči u Novom Sadu: Određeno zadržavanje do 30 dana

Advokat Radomir Munižaba zastupa osumnjičenog B. M. koji se tereti za nasilničko ponašanje. Njegov klijent izjasnio se da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret, jer se u kritičnoj prilici "osećao ugroženo i plašio se za svoju bezbednost"

  • 12
Tuca u laze teleckog, osumnjiceni, saslusanje Foto: nsuzivo.rs

Saslušanje četvorice osumnjičenih za tuču u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu je završeno, a kako se nezvanično saznaje, svoj četvorici određeno je zadržavanje do 30 dana, isto kao i četvorici koja su saslušana juče, navodi NSuživo.

Advokat Radomir Munižaba zastupa osumnjičenog B. M. koji se tereti za nasilničko ponašanje. Njegov klijent izjasnio se da nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret, jer se u kritičnoj prilici "osećao ugroženo i plašio se za svoju bezbednost". Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 30 dana. U daljem toku potupka, predstoji izvođenje dokaznih radnji i isptivanje svedoka.

Podsetimo, povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 20. februara, u Ulici Laze Telečkog, kada su mladići M. D, Š. N. i P. M. zadobili telesne povrede od strane više lica pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestilo je javnost da je krivično odeljenje ovog tužilaštva donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica zbog sumnje da su M. L, S. V. i B. N. izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Ovo delo kažnjivo je Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, uz osnove sumnje da su S. V, M. M, N. D, M. M. i M. B. u grupi izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je priprećena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina.

– U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva svih osam osumnjičenih lica je uhapšeno, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušani na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret – kaže se u saopštenju.

Iz Višeg javnog tužilaštva napominju da će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Video: Policija kao furija uletela u stan i počela da hapsi sve redom zbog prebijanja mladića u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    24. februar 2021 | 16:47

    Šta kaže osećao se ugroženo.... A oni čekali momke da izađu i onda ih napali... Pa što nisi otišao pa nebi ništa ni bilo. Dobar ti advokat...

  • Olimdar

    24. februar 2021 | 17:18

    Sramota osećao se ugroženo pa kao hijene napali mladiće. Vidi ti bezobraznika kada je dečko pao na zemlju očito ostao bez svesti oni se opet osećali ugroženo i šutirali dečka nogama u glavu. Svi u zatvor po 15-20 godina a advokatu koji ih uči da lažu kako bi se izvukli deset godina. Kada bi tako bilo svako ko bi nekog hteo da tuče prvo bi dobro razmislio ovako zna da će proći uslovno i udri koga stigneš.

  • Ma daa

    24. februar 2021 | 16:09

    Osmorica naoružanih (noževima), se osećaju ugroženim od 2-3-ce nenaoružanih, pa ih zato tuku gotovo do smrti. Kada su gazili dečka koji leži nisu znali da je živ ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA