≫ 

Nišlijka prijavila da je oteta i silovana, a tukao je ljubavnik: Sada ju je stigla ova kazna

Klupko je počelo da se odmotava kada je policija pronašla ljude sa kojima je Elizabeta S. (53) provela noć između 13. i 14. januara

  • 15
Uplakana zena, zatvor Ilustracija, Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Elizabeta S. (53) iz niškog sela Malča pravosnažno je osuđena na kaznu zatvora od šest meseci, uslovno na dve godine, jer je prijavila policiji da je oteta i silovana kako bi prikrila da je noć, kada je navodno kidnapovana, provela sa ljubavnikom koji je tukao.

Osnovni sud u Nišu presudu je doneo na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Elizabeta sklopila sa Osnovnim javnim tužilaštvom. Kako se navodi u sudskoj odluci, oglašena je krivom zbog krivičnog dela lažnog prijavljivanja.

- Elizabeta S. kriva je što je 15. januara 2020. godine u uračunljivom stanju Policijskoj upravi u Nišu prijavila da je na njenu štetu izvršeno krivično delo silovanje od strane dva N. N. lica koje se goni po službenoj dužnosti iako je znala da navedeno delo nije učinjeno. Ona je navela da je 13. januara 2020. godine u selu Malča jedno N. N. lice udarilo rukom po glavi, uguralo u auto kojim je upravljalo drugo N. N. lice, da su je čupali za kosu i udarali. Zatim je prema njenim navodima, jedan od otmičara gurnuo na zadnje sedište i silovao dok je ona govorila: "Ne!" Zatim je drugo N. N. lice prinudilo na oralni seks – navodi se u obrazloženju presude.

Povela i muža u policiju

Inspektori za krvne i seksualne delikte brzo su razotkrili njenu ujdurmu, iako je ona, da bi bila ubedljivija sa sobom u policiju dovela i supruga. Ona je kazala da je videla vozilo "opel" kako se zaustavlja ispred njihove porodične kuće. Kad je izašla, ugledala je dvojicu muškaraca maskiranih fantomkama. Jedan od njih je navodno zgrabio i ubacio u vozilo, dok je drugi odvezao u selo Pasjača. Kazala je da je preživela stravičnu torturu, da su se čitave noći nad njom iživljavali, tukli je i silovali. Kako je Elizabeta rekla policiji, motiv napada na nju bio je navodni dug od 500 evra njenog muža.

Policiji je ova priča odmah postala sumnjiva, pa su Elizabeti počeli da postavljaju detaljna pitanja na koja ona nije imala odgovor.

- Zbunila se, počela je da daje nemušte odgovore, posebno nije umela da objasni kako je pobegla otmičarima i vratila se iz Pasjače u Malču – navode naši izvori.

Ispitani ljudi sa kojima je bila te noći

Klupko je počelo da se odmotava kada je policija pronašla ljude sa kojima je Elizabeta provela noć između 13. i 14. januara, kada je navodno bila u Pasjači.

- Ustanovljeno je da je tu noć provela sa troje ljudi, od kojih joj je jedan ljubavnik u Svrljigu gde su slavili pravoslavnu Novu godinu. Te večeri kada je navodno odeta, po nju su taksijem došli jedan muškarac i jedna žena i zajedno su otišli u Svrljig na unapred dogovoreno slavlje. Elizabeta je sa tim Svrljižaninom duže vreme bila u vezi, a prijatelji koji su bili sa njima, trebalo je da joj budu alibi da se radi samo o druženju. Međutim, pred zoru nešto se desilo između Elizabete i njenog ljubavnika, pa je svađa izmakla kontroli. On je udario nekoliko puta, pa se ona prepala kako da modrice objasni mužu. Tada je odlučila da izmisli priču o otmici – navode naši izvori.

Video: Kako da se odbranite od napasnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA