"Poslednji pozdrav našem suncu": Oproštaj uz pesmu koju je za Jovana napisao brat i potresne statuse

Jovan je sahranjen sa palicama bubnja koji je svirao

  • 0
Jovan Veselinović Foto: D.K.

Mladi Nišlija Jovan Veselinović (18) sahranjen je danas na Novom groblju Nišu. Više od 300 ljudi došlo je da na večni počinak isprati tragično nastradalog mladića.

Trenutak koji je svim prisutnima naterao suze na oči bio je onaj u kome je Jovanov brat Lazar odsvirao pesmu koju je napisao za njega, a koju, kako je rekao, Jovan nije stigao da čuje za života, pišu "Novosti".

- Nikad nisi imao priliku da čuješ ovu pesmu, napisao sam ti je jednom prilikom, kada sam te umalo izgubio... Odsviraću ti je sada kada se opraštam od tebe - rekao je Lazar.

On se nad grobom zahvalio svima koji su porodici danima pomagali u potrazi za Jovanom, ali i onima koji su u mislima bili sa njima.

Drugovi preminulog tinejdžera potpisali su se na žuti balon i pustili ga da odleti ka nebu...

Jedan od Jovanovih najboljih drugova pročitao je oproštajno pismo koje je duboko potreslo sve.

- Jovane druže, verujem da sada odnekud gledaš na ovo mesto i okupljene sve ljude koji te vole i koje voliš. Jedinstveni smo u jednome - u prevelikom bolu što te ispraćamo sa ovog mesta. Plakali smo mnogo ovih dana, izvini za ove suze jer znam da te je uvek bolela tuđa tuga i obećavam u ime svih da ćemo ubuduće za tvoje ime vezivati samo osmeh dobrotu, blagost, lepotu. Naša igra počela je davno... Onda kada si ušao u učionicu za engleski ušao si i u moj život i od tada mnogo zajedničkih igara onih za računarom, ali i životnih u kojima je cela ekipa uvek bila zajedno. Davao si ritam našim srcima svojim bubnjevima i iscrtavao lepotu svojim crtežima, tvoji talenti i tvoja dobrota ulepšavala je i grejala naš kosmos. Put se ne završava ovde, sada želim da verujem u Gandalfove reči: "I sada nije kraj, zavesa ovog sveta se povlači, sve se pretvara u srebrno staklo, a onda vidiš bele obale i onda dalje od njih daleka, zelena zemlja i brz izlazak sunca". Ti si, siguran sam, sada na takvom mestu. Druže, ne rastajemo se sada, igra ovde ne prestaje, zauvek ćeš biti u našoj životnoj igri - rekao je Jovanov drug.

Joco bate... Mnogo puta smo bili zajedno na bini, smejali se da sam najbolji voditelj koncerata. Pricali o igricama. U...Posted by Dejan Dinic on Среда, 24. фебруар 2021.

"Mnogo puta smo bili zajedno na bini, smejali se da sam najbolji voditelj koncerata. Pricčali o igricama. U ovozemaljskom životu si bio jedan od najboljih mladih bubnjara u zemlji. Zajedno smo bili i na onom letovanju u Pefkohoriju, kad je tvoja mama vodila i Điđi na more. A posle smo od vas i Laru uzeli. Upoznala nas je Sandra Stojanovic, a nastavili smo druženje narednih sedam godina na raznim festivalima. Ne mogu da verujem da više nisi sa nama. Mama Milici puno hrabrosti želim ovih dana, ali znam da su tu njene drugarice da joj pomognu da pregura ovo i ostane jaka zbog Laze. Preteško je, znam. Ovim putem obećavam da te nećemo zaboraviti, stalno ćemo podsećati naše sugrađane kakav si dečak i čovek bio", oprostio se jedan od Jovanovih sugrađana.

Moji anđeli čuvari.. moje duše... moj sin Jovan i sestra Nada..Nado, čuvaj nam Jocu.. on ti je uvek bio tetkino mezimče... i dođite mi u san da vas zagrlim još jednom bar zajedno...Posted by Milica Cvetković on Среда, 24. фебруар 2021.

"Moji anđeli čuvari. Moje duše. Moj sin Jovan i sestra Nada. Nado, čuvaj nam Jocu. On ti je uvek bio tetkino mezimče. I dođite mi u san da vas zagrlim još jednom bar zajedno... - napisala je nasvom Fejsbu provilu Jovanova majka.

Jovan je sahranjen sa palicama bubnja koji je svirao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA