≫ 

"Lezi dole, ne mrdaj": Snimak hapšenja vođe navijača Alkatraza u Beogradu, nađeno oružje i majice

D. Š. (38) od ranije je poznat policiji

  • 17

Policija u Beogradu uhapsila je vođu navijača Partizana, i to grupe "Alkatraz", Damjana Šobića (38) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako nezvanično saznaju mediji, inspektori PS Čukarica su nakon operativnog uspeli da lociraju štek-stan u centru Beograda, te su sinoć uz pomoć interventne jedinice upali obijajući vrata jer nije želeo da ih otvori.

Policija je pretresom stana, koji osumnjičeni koristi, na teritoriji opštine Palilula pronašla pištolj i 13 komada municije.

Navijač Partizana, grupa Alkatraz, zaplenjeno oružje, hapšenje

Foto: MUP Srbije

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Uhapšeni je poznat policiji od ranije, a 2017. godine osuđen je na godinu i po dana zatvora, zbog nelegalnog nošenja oružja. Zaključio je sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom u Beogradu, koji je Viši sud potvrdio u julu.

Takođe, uhapšen je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP. Priveden je po izlasku iz lokalne teretane. U trenutku hapšenja, policajci su kod njega pronašli “glok” i 12 metaka.

Prvi put je uhapšen 2008. godine. Tada je na utakmici OFK Beograd – Partizan, koja je bila 31. avgusta, učestvovao u izazivanju nereda, zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga.

Utočište je pronašao na Kosovu, gde je nakon godinu dana skrivanja uhapšen 2012. godine, nakon što je 2011. raspisana poternica. Uhapšen je 2012. godine u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se sve vreme krio. Hapšenju je prethodio sukob u kafiću, a u koštac je došao sa policajcima koji su bili u civilu.

Kako su mediji tada pisali, on se u severnom delu KiM izvesno vreme krio navondo zajedno sa članovima “Alkatraza”, Markom Isakovićem i Milanom Krasićem, koji su iz Srbije pobegli nakon što su u oktobru 2011. godine na Novom Beogradu učestvovali u ubistvu pripadnika suparničke navijačke grupe “Zabranjeni”, Ivana Perovića (20).

Video: Nastavljen pretres terena: Policija i danas pretražuje Frestajler

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiklop

    26. februar 2021 | 10:45

    Majice!? Vrlo,vrlo sumljivo.

  • Dusan

    26. februar 2021 | 11:34

    Odlucna borba drzave protiv navijaca Partizana. Mislim da je to vec svima jasno.

  • oz

    26. februar 2021 | 11:28

    Vi njih nmzte pohapsite kolko ih ima....167 frakcija,svaka ima nekoliko podfrakcija,pa sad vi vidite kolko je to vodja.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA