≫ 

Podignuta optužnica protiv vlasnika bazena koji je tukao goste čekićem: Preti mu doživotna kazna

Na bazenu se održavala rođendanska proslava

  • 3
foto Pixabay foto Pixabay

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ivice M. (44) iz Niške Banje zbog pokušaja teškog ubistva jer je 29. avgusta prošle godine čekićem razbio glavu sedamnaestogodišnjem N.A. a na isti način lakše povredio njegovog vršnjaka Đ.I.

- Okrivljeni se tereti da je u Niškoj Banji u objektu sa bazenom “H2O” čiji je vlasnik,  sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima, umišljajno pokušao da liši života više lica tako što je nakon kraće rasprave sa oštećenima u vezi dužine trajanja rođendanske proslave koja je bila u toku, zahtevao od njih da napuste žurku preteći da će je u suprotnom prekinuti, a zatim  čekićem udario u glavu dvojicu maloletnika – navodi tužilaštvo.

Kako je utvrđeno sudsko medicinskim veštačenjem, N.A. je zadobio otvoreni utisnuti prelom krova lobanje u levom temenu -  slepoočnom predelu sa izlivom krvi između tvrde i mekih moždanica i  krvarenjem u području tzv. “silvijeve jame”  što je teška telesna povreda opasna po život.

Nakon što je maloletnik pao na zemlju i izgubio svest, okrivljeni je čekićem udario i njegovog druga u glavu,  nanevši mu povredu u vidu otoka tkiva poglavine iznad levog oka, sa potresom mozga koja je u vreme nastanka predstavljala laku telesnu povredu. Nakon napada, udaljio se sa lica mesta u nepoznatom pravcu a bio je svestan protivpravnosti i zabranjenosti svog dela i hteo je njegovo izvršenje čime  je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju – navelo je tužilaštvo.

Kako je Telegraf  izvestio o ovom događaju, N. A. je bio gost na proslavi osamnaestog rođendana školske drugarice kada je došlo do incidenta. Prema nalazima istrage, vlasniku bazena se nije dopalo što su se mladi koji su malo više popili, previše opustili pa je pokušao da žurku skrati. To je dovelo do konflikta, pa je Ivica išamarao jednog tinejdžera. N.A. i dvojica njegovih drugova su pokušala da zaštite napadnutog dečaka, ali je vlasnik bazena dohvatio čekić i njime izudarao maloletnike.

Tužilaštvo je zatražilo da se okrivljenom produži pritvor koji mu je poslednji put produžen rešenjem Apelacionog suda od 18. novembra 2020. godine.

Za delo koje mu se stavlja na teret Ivici M. preti kazna zatvora od najmanje deset godina do doživotne robije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Микс

    26. februar 2021 | 12:23

    Бије децу и то чекићем у главу, фрајер у позним годинама....срам те било могу синови да ти буду...

  • Б018

    26. februar 2021 | 12:43

    На доживотну робију са принудним радом у руднику или каменолому!!! За наук њему и њему сличнима, па нек поново протежу чекић на било кога!!!

  • Deki

    26. februar 2021 | 12:39

    Ćorka odma 20 god po kratkom postupku mogao ga je ubiti a pitanje je dal moze da dobije tumor na mozgu ili ostale posledice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA