≫ 

Vozač aleksinačke socijalne ustanove optužen da je izazvao udes u kom je poginula negovateljica

Tom prilikom povređeno je i dvoje štićenika

  • 0
Snežana Milić Foto: Facebook/Snežana Milić

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu podnelo je optužni predlog protiv Tihomira Ukića (57) iz ovog grada zbog sumnje da je 25. juna 2019. godine na putu  Prćilovica - Donji Adrovac izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Snežana Milić (52), negovateljica aleksinačke Ustanove za decu i mlade "Hristina Markešić", a povređeno je dvoje štićenika.

Snežana je u trenutku nesreće bila na mestu suvozača u kombiju "folksvagen" aleksinačke registracije, kojim je Ukić upravljao, a koji se direktno sudario sa kamionom "mercedes" niških tablica za čijim je upravljačem bio S. P. (47) iz Niša.

Vaspitačica je poginula na licu mesta dok je štićenica doma J. S. (24) iz Donjeg Adrovca zadobila prelom butnke kosti, kolena i lakta, a štićenik M. M. (24) iz Loznaca naprslinu ključne kosti.

U nesreći je povređen i Ukić zbog čega je bio na lečenju u niškom Kliničkom centru ali su njegove povrede kvalifikovane kao lake.

Osnovni sud u Aleksincu potvrdio je za Telegraf.rs da se Ukiću na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Snežana Milić Foto: Facebook/Snežana Milić

- On se tereti za delo propisano članom 297. stav 4. u vezi člana 289. stav 3. Krivičnog zakonika. Preciziran i dopunjen optužni predlog Osnovno javno tužilaštvo sudu je dostavilo 1. februara, a glavni pretres je zakazan za 3. mart - navedeno je u dopisu dostavljenom našem portalu.

Snežana je slovila za jednu od najboljih negovateljica koja je svakodnevno decu sa posebnim potrebama preuzimala iz bioloških i hraniteljskih porodica, dovozila ih u ustanovu na dnevni boravak a zatim ih popodne vraćala kućama.

Kobnog dana ostalo je da razvezu još dvoje štićenika, mladića do sela Loznac, a devojku do Donjeg Adrovca. Nesreća se dogodila na krivini kod sela Adrovac, a tragediji je kumovao i klizav kolovoz jer je toga dana padala kiša.

Za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Video: Vozi oprezno jer Ima samo jedan put

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA