≫ 

Majka smogla snage da pogleda brutalne snimke Stefanovog ubistva: "Nema reči da se ta bol prenese"

Stefanovi roditelji i brat teško podnose svako suđenje, ali ne odustaju od pravde

  • 4
Stefan Filic , Velika Plana, ubijen

Foto: Facebook/Stefan Filić

"Završeno je još jedno ročište. Teže nije moglo biti. Odvažilo se majčino srce da izdrži, da se stegne i prvi put odgleda ubistvo svog deteta, i pogleda ubicama u oči".

Ovim rečima, za "Novosti", opisuje nastavak suđenja za ubistvo osamnaestogodišnjeg Stefana Filića (18) njegova tetka, Javorka Marković.

U nastavku procesa optuženima za ubistvo osamnaestogodišnjaka iz Velike Plane pred Višim sudom u Smederevu, drugi put su juče pregledani snimci kobne tuče ispred diskoteke "Brodolom".

Prvi put, na prošlom ročištu, majka pokojnog mladića, Ljubinka Filić, izašla je iz sudnice jer nije mogla da odgleda snimke. Sada je, ipak, smogla snage i ostala u sudnici.

- Mogla sam da osetim svaki nokat zariven u moju kožu dok sam joj držala ruke dok je gledala ubistvo sina. Nema reči da se ta bol prenese - svedoči tetka pokojnog mladića.

Stefanovi roditelji i brat teško podnose svako suđenje, ali ne odustaju od pravde.

- Za nas je ovo preteško. Održava nas vera u institucije ove države. Nadamo se da će se istina utvrditi i pravda biti zadovoljena - kaže tetka Javorka Marković.

Na jučerašnjem ročištu optuženima za ubistvo Nikoli Bojoviću (21) i Mitru Pandureviću (21) snimke su odgledali i svedoci Predrag Stojiljković i Mihajlo Vučković.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Bojovića i Pandurevića za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. U optužnici se navodi da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu. Momak je preminuo sutradan od zadobijenih povreda.

Potrebno veštačenje

 

Zbog lošijeg kvaliteta snimaka tuče, sud je doneo rešenje da se oni upute na veštačenje i markiranje Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru za forenziku MUP Srbije. Ukoliko snimci ne stignu sa veštačenja do 13. aprila, za kada je najavljen nastavak glavnog pretresa, sud će ročište odložiti za drugi termin.

Video: Dve godine od ubistva studenta iz Čačka Miloša Mileusnića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    27. februar 2021 | 12:58

    Kakvo bre vestacenje snimka. Jel su ga tukli i sutirali u glavu, jesu! Znaci ubili su ga, i jos poznate siledjije. Tukli i milicionere, jos tada da su ih zatvorili na 5-et godina zatvora, danas bi decko bio ziv svojoj majci.Cao bre i dovidjenja! 40-es godina robije. Svakom bi progledao prv put, drugi put baco 5-et godina zatvora. Kad nisi za zivot, u kavez bre!

  • T

    27. februar 2021 | 12:59

    Monstruma dpzivotna! Dok se ne bude ovako presudjivalo, nastavice se ubistva. Ubistava iz obesti!!!

  • Mislim

    27. februar 2021 | 16:11

    Ovde nema potrebe za sudom, čisto oko i mirna ruka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA