≫ 

Optužen vlasnik bazena u Niškoj Banji koji je čekićem razbio glave tinejdžerima: Preti mu doživotna

Ivica M. je od hapšenja u pritvoru, koji mu je više puta produžavan

  • 1
Čekić, policija, policijska traka, uviđaj

Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Pixabay

Ivica M. (44) iz Niške Banje optužen je za pokušaj teškog ubistva, jer je u avgustu prošle godine na njegovom bazenu H2O čekićem razbio glave dvojici tinejdžera! Obojica dečaka su čudom ostala živa, ali jedan je bio u komi zbog preloma lobanje na slepoočnici i jedva se oporavio.

Ivici sad preti od deset godina zatvora do doživotne robije, piše Informer.

Branili druga

 

U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu piše da se stravičan napad dogodio 29. avgusta 2020. nakon što je Ivica iznajmio bazen za proslavu 18. rođendana jedne devojke.

Međutim, usred proslave vlasnik bazena je pokušao da istera goste jer mu se, navodno, nije svidelo što su tinejdžeri malo više popili.

Ivica je najpre išamarao jednog dečaka, a potom je čekićem umalo ubio dvojicu tinejdžera N. A. (17) i Đ. I. (17), koji su pokušali da odbrane druga.

Kako je utvrđeno sudsko-medicinskim veštačenjem, N. A. je zadobio otvoreni prelom lobanje na levoj slepoočnici i izliv krvi u mozgu, zbog čega je bio u životnoj opasnosti.

Nakon što je maloletnik pao na zemlju i izgubio svest, okrivljeni je čekićem udario u glavu i njegovog druga Đ. I. koji je zadobio potres mozga i povrede na glavi. Ivica je nakon napada pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Bio je svestan svojih postupaka, zbog čega se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju - objasnili su u tužilaštvu.

Kako je ispričao izvor iz istrage, Ivica je 29. avgusta 2020. iznajmio kafić i bazen majci devojčice koja je proslavljala rođendan i dogovor je bio da sve traje do ponoći.

Međutim, Ivica je već oko 21 sat kazao gostima da ne smeju više da se kupaju i zahtevao je da se žurka prekine. Posle kraćeg ubeđivanja Ivica je najpre pristao da proslava potraje do 23.15, ali je i dalje zabranjivao deci da se kupaju.

Policijska traka, uviđaj

Foto-Ilustracija: Milena Đorđević

Međutim, oko 22 sata je počeo da viče na njih: "Izlazite napolje!" U naletu besa išamarao je jednog dečaka, a onda čekićem razbio glavu dečaku N. A. i njegovom školskom drugu Đ. I. - kazao je tada sagovornik.

Iznenadan udarac

 

Otac teško povređenog N. A. ispričao je posle napada da njegov sin nije ni primetio kad je Ivica zamahnuo čekićem i udario ga u slepoočnicu.

- Kako sam čuo, neka deca su se napila tokom žurke, pa je vlasnik bazena hteo da ih otera, ali i dalje ne znam zašto je napao mog sina, i to tako divljački. Sin mi je kazao da je samo osetio udarac i da je pao u nesvest.

Video sam da mu je ulubljena leva strana lobanje... Hitno je operisan iste večeri. Teši me samo što su lekari uspeli da mu stabilizuju stanje - rekao je tada ogorčeni otac.

Napadač i dalje u pritvoru

 

Ivica M. je od hapšenja u pritvoru, koji mu je više puta produžavan. Nakon što je istraga završena, a optužnica je podignuta, Ivičini branioci su zatražili da se on u daljem postupku brani sa slobode.

Tužilaštvo je, na drugoj strani, tražilo da se okrivljenom pritvor produži na još 30 dana, o čemu će konačnu odluku doneti sudija za prethodni postupak.

Video: U pucnjavi u Nišu ubijen mladić (25): Policija traga za napadačem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    28. februar 2021 | 09:37

    Jasno je da je covek lud.Znaci zatvoriti ga u kavez,i baciti kljuc...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA