≫ 

Oglasio se sud o Kokezi: "Potpuna je neistina da ga je predsednik Višeg suda savetovao o poligrafu"

Predsednik FSS juče je ispitan u svojstvu građanina u okviru istrage protiv orgasnizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, a odbio je poligrafsko ispitivanje

  • 30
Predsednik FSS-a Slaviša Kokeza posle davanja iskaza Foto: ATA images

Apsolutna je neistina da je predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović savetovao predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Slavišu Kokezu da ne prihvati poligrafsko ispitivanje, jer ga i ne poznaje pa nije mogao ni ga da ga savetuje, saopšteno je danas iz Višeg suda.

Iznošenje ovakvih neistina, u pojedinim medijima, između ostalog i sa nacionalnom frekvencijom, veoma je indikativno i očigledno usmereno kao pritisak na dalje postupanje suda i urušavanje integriteta sudske institucije koja je nadležna za postupanje u predmetima organizovanog kriminala, dodaje se u saopštenju.

Viši sud sa druge strane podseća da je Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta izglasao amandmane na Izveštaj o Srbiji izvestioca Vladimira Bilčika, u kojima su apostrofirani predmeti koji moraju biti rešeni ukoliko Srbija želi da nastavi svoj pregovarački put u pogledu Poglavlja 23.

- Zbog toga pita - zašto su svega četiri dana nakon što je izašao ovaj izveštaj, "sudije i predsednik suda pred kojim su upravo u toku krivični postupci o kojima je reč, predmet senzacionalističkog izveštavanja pojedinih provladinih medija, koje se zasniva jedino na neistinama? - piše u saopštenju Višeg suda.

- Kome može da smeta nepristrasno postupanje suda u pomenutim sudskim predmetima - navodi se u saopštenju i napominje da ovo nije prvi put od osnivanja Posebnog odeljenja da sudije i tužioci prolaze kroz medijske pritiske.

Predsednik FSS juče je ispitan u svojstvu građanina u okviru istrage protiv orgasnizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, a odbio je poligrafsko ispitivanje.

Nezvanične navode medija o Kokezinom iskazu sinoć je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    1. mart 2021 | 11:50

    I sudiju na poligraf da vidimo ko laze.

  • Veteran

    1. mart 2021 | 11:21

    Sve u kazamat

  • Sale71

    1. mart 2021 | 11:49

    Ma znamo mi da su predsednici sudova nepotkupljivi! Zato nam je sve i tako! I Kokezu i predsednika suda u zatvor!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA