≫ 

Tinejdžer iz Trstenika gledao očevu lovačku pušku, pa se upucao u glavu: Preminuo je u bolnici

Prevezen je u kruševačku bolnicu, gde je preminuo

  • 17
hitna pomoć, kola hitne pomoći, sanitet, ambulantna kola Foto: Shutterstock

Dečak Veljko M. (15) stradao je u porodičnoj kući u selu Gornja Crnisava, kod Trstenika, kada je razgledao očevu lovačku pušku.

Dečak je u jednom trenutku ispalio patron sebi u glavu, piše "Pink".

Prevezen je u kruševačku bolnicu, gde je preminuo.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je otac Boban M. juče bio u lovu, vratio se kući i pušku ostavio neobezbeđenu u dnevnoj sobi. Otac dečaka ima četiri lovačke puške u legalnom posedu.

U trenutku upucavanja dečak je bio sam u porodičnoj kući, a deda koji se nalazio u dvorištu čuo je pucanj. Deda je pronašao unuka u kući sa povredom glave.

Tinejdžer je preminuo u operacionoj sali Opšte bolnice Kruševac nešto posle 15,15 uprkos svim pokušajima lekara da ga spasu. Meštani sela su u šoku.

- Stvarno je strašno šta se dogodilo, dete i cela porodica dobri, čuli smo da je čistio pušku, u kući baš, videćemo šta je bilo, mnogi nisu ni čuli da je preminulo siroto dete - kažu meštani Gornje Crnišave za "Novosti".

Dečak je transportovan sa teškim povredama lica na kruševačku hirurgiju. Kako je potvrđeno u bolnici, lekari su ga uveli u salu, pokušali reanimaciju, ali dečaku nije bilo spasa.

Porodica je očajna zbog svega. Za oca dečaka, kažu da radi kao građevinac, dok je majka zaposlena u Fabrici "Amfenol" u Trsteniku.

Dečak je pohađao osmi razred osnovne škole.

Više javno tužilastvo iz Kruševca rukovodi istragom.

Video: Pokušao da razvali vrata sa pištoljem u ruci: Nekoliko sekundi kasnije upucao je sam sebe u nogu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yahoo

    1. mart 2021 | 16:17

    Jadno dete. Nego, koje govedo trwba biti pa drzati napunjeno oruzje u kuci?

  • Nels

    1. mart 2021 | 17:31

    Sad uzmi sve četiri i ciljaj sto bliže glavi da slučajno ne omašiš! Puške i dete u kući!!!! Pa gde ti je bio mozak čoveče?! Da ostavljaš puške po kući a imaš dete u istoj! To se ne čuva tako! Aman! Ja ne mogu a da ne besnim jer je dete mrtvo! Zbog čega! Zbog neodgovornosti!!! I šta sad!? Ko će da ti ga vrati prazna glavo!!!! Neka te andjeli čuvaju dete.... Tuga....

  • Lea

    1. mart 2021 | 17:12

    Alooo...nesto se desava sa decom...roditelji pazite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA