Kako se desio napad sonom kiselinom na socijalnu radnicu u Lajkovcu: Ima opekotine po licu i telu

* Radnica napadnuta u toku radnog vremena ispred prostorija Centra za socijalni rad * Policija uhapsila osumnjičenu za napad na službeno lice u vršenju dužnosti

  • 27
Žena sa zavojima na glavi, opekotine ilustracija / Foto-ilustracija: Shutterstock

Radnica Centra za socijalni rad u Lajkovcu Lj. P, (65), koja je juče napadnuta sonom kiselinom ispred te ustanove, ima opekotine po licu i telu, stradala joj je i kosa. Ipak, oči nisu oštećene. Od dobro upućenog izvora saznajemo da nije bila podvrgnuta hirurškoj intervenciji, ali da stepen povreda i dalje nije utvrđen. Čeka se nalaz lekara koji će poslužiti i policiji zbog pravne kvalifikacije dela.

Ove informacije smo pokušali da potvrdimo u Opštoj bolnici Valjevo, ali su nam rekli da zbog istrage koja je u toku ne mogu da daju detalje o zdravstvenom stanju hospitalizovane socijalne radnice.

Kako podseća naš izvor, uhapšenoj ženi sutra ističe 48-časovno zadržavanje posle čega će tužilac morati da preduzme mere zavisno od težine povreda.

Napad u toku radnog vremena

Kako saznajemo, napad na socijalnu radnicu desio se u toku radnog vremena, oko 13.45. Tada ju je ispred ustanove sačekala stranka V. N. (43), iako toga dana nije dolazila u Centar.

- Poprskala ju je ispred Centra za socijalni rad. U zasedi je čekala da ona izađe - navodi naš izvor o detaljima napada, navodeći da jeste utvrđeno da je za napad na socijalnu radnicu korišćena upravo sona kiselina, kako se najpre samo spekulisalo.

Mlađi brat kasnije uhapšene žene, krajem januara smešten je u ustanovu socijalne zaštite, što se navodilo kao motiv napada. Do tog momenta, a od smrti roditelja, ona mu je bila staratelj. Dalje saznajemo da je raspolagala njegovom mesečnom pomoći u iznosu od oko 55.000 dinara, ali da u kući nije bilo ni struje ni vode. Upravo to je bio razlog da se momak zbrine u ustanovu socijalne zaštite.

- Brat je poslovno nesposoban od rođenja, ta sestra mu je bila staratelj od trenutka smrti roditelja. Sestra je raspolagala tim sredstvima neracionalno, nisu imali struju, vodu, itd. Bilo je zapušteno, postojala je opasnost i od smrtnog ishoda za njega - rečeno nam je.

Ustanova za socijalnu zaštitu Stara Moravica ustanova socijalne zaštite Stara Moravica / Printskrin: Youtube/Pannon RTV

Mladi čovek utom je smešten u ustanovu za lica ometena u mentalnom razvoju Stara Moravica kod Bačke Topole, gde se, tvrdi naš izvor, dobro oseća.

Policija se iste večeri oglasila saopštenjem da je uhapšena V. N. (43) iz Lajkovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te da se sumnja da ju je polila sonom kiselinom po glavi i telu.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu. Ovim povodom obratili smo se i Tužilaštvu, odakle su nam rekli da krivična prijava još uvek nije stigla do te ustanove.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nemanjina 22-24 Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja / Printskrin: Google Street View

Ministarstvo: Najoštrije osuđujemo napad na stručnog radnika u Lajkovcu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najoštrije osuđuje napad na stručnog radnika Međuopštinskog centra za socijalni rad Ljig, Lajkovac, Mionica, Odeljenje u Lajkovcu, saopštili su danas.

Dodali su i da Ministarstvo pozdravlja brzu reakciju nadležnih državnih organa u procesuiranju odgovorne osobe za napad na službenicu Odeljenja u Lajkovcu.

- Napad na jednog socijalnog radnika predstavlja atak na ceo sistem socijalne zaštite, kome je u fokusu zaštita najosetljivijih društvenih grupacija - navedeno je u njihovom saopštenju.

Građani i korisnici usluga socijalne zaštite, koji imaju primedbe na postupanje zaposlenih u sistemu socijalne zaštite, imaju pravo pritužbe i žalbe, sa jasno utvrđenim procedurama, koje su im u svakom momentu na raspolaganju, podsetili su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nada

    2. mart 2021 | 15:30

    paone rade ide penzija i plata a omladina ne moze da dode do posla ima tu nesto vise sto je zena polila socijalni radnici sta rade zar su oni bogovi da rade i oduzima ju dece

  • Izeta

    2. mart 2021 | 15:51

    Sa kojim sve budalama rade socijalni radnici,da ne ostane bez novca od brata ona baca kiselinu u lice.

  • Ja

    2. mart 2021 | 15:24

    65 god. Zar nije u penziji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA