≫ 

Tragedija u Majdanpeku: Rudara samlela drobilica, pre 7 dana ovde stradao mladić

Nakon obavljenog uviđaja biće poznati ključni detalji pod kojima se dogodila ova nesreća

  • 4
Rudar, smrt rudara, rudnik, nesreca Foto: Shutterstock

Nakon što je pre svega osam dana nastradao dvadesetdevetogodišnji radnik na Površinskom kopu Rudnika u Majdanpeku koga je u automobilu marke "Lada Niva" pregazila teška rudarska mašina buldožer, još jedna stravična nesreća danas je zadesila rudare.

Tokom prve smene, oko 10,30 časova poginuo je radnik D.R. rodom iz sela Rudna Glava koji je živeo Majdnapeku i radio na Površinskom kopu u pogonu sekundarnog drobljenja rude, pise Informer.

D. R. se neko vreme nije pojavljivao i kolege su krenule u obilazak pogona da ga traže. Najpre su pronašli njegov šlem, a potom i deo jakne koju je imao na sebi.

Nakon toga nastradali radnik pronađen je u takozvanom "E" bukeru za odlaganje rude u koji ga je kako se pretpostavlja izbacila traka drobilice u koju je upao dok je radila i bila u pogonu.

Šta se tačno dogodilo još uvek je nepoznato, jer je D.R. u obilazak otišao sam. Radi se o iskusnom starijem radniku, koji iza sebe ima gotovo 40 godina radnog iskustva i kome je ostalo još svega 6 meseci do zaslužene penzije koju nažalost nije dočekao.

I ova nesreća koja je druga za svega nedelju dana, vidno je potresla zaposlene u Majdanpečkom Rudniku bakra, kao i građane grada pod Staricom.

Na mesto nesreće odmah je stigla Hitna medicinska služba majdanpečkog Doma zdravlja kao i policija.

Nakon obavljenog uviđaja biće poznati ključni detalji pod kojima se dogodila ova nesreća.

Oglasio se Ziđin

Pomoćnik rukovodioca drobilicom D. R. (54) poginuo je danas oko 10 sati u Rudniku bakra Majdenpek, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, saopštila je kompanija Ziđin.

Kako se navodi, njegovo telo nađeno je u bunkeru rude, u fabrici za drobljenje rude.

O tome su, kako je saopštio Ziđin, odmah obaveštene sve nadležne službe - hitna pomoć, vatrogasci, policija i rudarska inspekcija. Uzrok smrti utvrdiće istraga koja je u toku, navodi ta kompanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    2. mart 2021 | 14:09

    Strasno, da strasnije ne moze da zadesi coveka.

  • Toza NS

    2. mart 2021 | 14:02

    Ja to nikada ne bih radio, džaba im skoro 500 evra.

  • Jevrem

    2. mart 2021 | 14:55

    Porodici najdublje i najiskrenije saučešće.Sta covek da kaze na ovaj uzas, posebno me pogadja kad nastradaju rudari, jako tezak , zahtevan i nezahvalan posao i hleb sa 7 kora.Nasi rudari se ne vrednuju i postuju kako bi trebalo.Źao mi je jako , znate kako na vecini poslova vecinom se desavaju nesrece kad najmanje ocekujes, mnogi od nas znamo da radimo neke stvari uz po neki trik cut the corner jer smo 100 puta uradili neku stvar a znamo da nismo trebali i prosla nam je ali djavo ne spava i onda kad se najmanje nadas desi se nesreca.Gde god ima masina moraju striktno da se postuju pravila o zastiti na radu i ostalom ali i nadredjeni znaju da guraju po svaku cenu neke stvari , da se prebaci norma a radnik ispasta da odbije ili prihvati pod pritiskom slomice se kola na njemu.Ako je ovo druga nesreca u 2 nedelje a tek sa fatalnim ishodom u 2 nedelje onda nesto veoma ne valja sa bezbednošcu na radu u Majdanpeku i svim bezbednosnim procedurama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA