Osumnjičenom za smrt Ivanke i bekstvo određen pritvor po dva osnova: Postoji opasnost od bekstva

Osumnjičenog je 23. februara uhapsila loznička policija i uz krivičnu prijavu, privela tužiocu

  • 0
Ivanka Mićić Foto: Privatna arhiva

Krivično veće Osnovnog suda u Loznici usvojilo je žalbu lozničkog Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) pa je pritvor tridesetšestogodišnjem muškarcu, osumnjičenom da je 28. januara ove godine, upravljajući automobilom izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginula Ivanka Mićić (62) iz Tršića, a potom pobegao sa lica mesta, odredio i po još jednom osnovu, a to je opasnost od bekstva, potvrđeno je danas za portal Lozničke novosti.

Osumnjičenog je 23. februara uhapsila loznička policija i uz krivičnu prijavu, privela tužiocu, a sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Loznici doneo je rešenje kojim mu je određen pritvor do 30 dana.

Kako je navedeno iz saopštenja OJT tako je odlučeno "zbog postojanja osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke".

Osumnjičeni, njegov branilac i OJT u Loznici imali su pravo na žalbu u roku od tri dana krivičnom vanpretresnom veću Osnovnog suda u Loznici.

OJT je uložilo žalbu na ovo rešenje jer sudija za prethodni postupak nije odredio pritvor osumnjičenom po još dva osnova za određivanje pritvora, što je u predlogu tražilo zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemirenja javnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA