Belivuk vozio "audi" s tablicama kakve je imao i direktor policije: Niko nije smeo da ga zaustavi

Veljku Belivuku kao i pripadnicima njegove grupe koji su uhapšeni četvrtog februara, u četvrtak ističe pritvor

  • 22
Belivuk, Vladimir Rebic Foto: Tanjug/Rade Prelić

Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja uspevao je da izbegne zaustavljanje policije, jer je u svom voznom parku imao dva "audija" potpuno ista kao direktor policije Vladimir Rebić. On je otišao toliko daleko da je napravio i registarske tablice identične onima koje su dodeljene direktoru policije.

- On je čak nabavio i tablice koje direktor policije ima koje je stavio na vozila, tako da ga niko nije zaustavljao misleći da je u pitanju službeni automobil. Tablice koje se dodeljuju zaposlenima u policiji koji su na višim funkcijama brišu se iz sistema, a kada bi vozilo prošlo ulicom ono se ne bi zaustavljalo, jer se na osnovu registarskih tablica vidi da je u automobilu neko ko je na visokoj funkciji u policiji.

To je znao i Belivuk, te je razradio plan kako da neometano vrši krivična dela i obilazi lokacije bez da iko posumnja da je on bio tamo - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Ova dva automobila zaplenjena su u akciji policije prilikom hapšenja Belivuka i članova njegove grupe. Pored njih, kako se saznaje oduzeto je na desetine drugih vozila koja su poslata na veštačenje.

- Kola su uzimana od svih osumnjičenih, ali i od njihovih žena, ali i drugih članova porodice. Sumnja se da su mnoga od tih vozila koristili za likvidacije i otmice. Veštačenja bi trebalo da ukažu da li u kolima ima DNK ili bilo koji drugi trag osoba koje su nestale, a za koje se sumnja da su ubijeni od strane Belivuka - kaže sagovornik.

Belivuk je uhapšen 4. februara u velikoj tajnoj policijskoj akciji zajedno sa još 23 pripadnika njegove kriminalne grupe koja je godinama sejala strah, pre svega u Beogradu. Od tada policija neumorno traga za dokazima koji će pomoći da se Velja Nevolja i njegovi saradnici osude na zatvorske kazne.

U četvrtak im ističe pritvor

Veljku Belivuku kao i pripadnicima njegove grupe koji su uhapšeni četvrtog februara, sutra ističe pritvor od 30 dana koji im je odredio Viši sud u Beogradu. Ovaj sud, sutra će razmatrati da li postoje uslovi da im se zadržavanje produži za još 30 dana.

Video: Pretres kluba Kasina, centar Beograda vrvi od policije i psa tragača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imela

    3. mart 2021 | 08:38

    Izgleda da je puno Nevolja u policiji, tužilaštvu,carini......U stvari mi pošteni smo nevolje svim ovim službama .

  • J...

    2. mart 2021 | 23:30

    Cudni su ovi nepisani zakoni (a mozda i pisani) da direktor policije ne sme da se zaustavi,.a sto ne bi smeo?

  • Dragan

    3. mart 2021 | 08:16

    Ako tablice nisu u sistemu, lepo društvo u vrhu policije vozi neregistrovana vozila. Znači sve je to isto podzemno društvance. Uraditi isto što su kinezi uradili sa 2000 korumpiranih najviših državnih činovnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA