Uhapšeni inspektori i špediteri iz Niša: Falsifikovali službene isprave i dokumenta

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu

  • 2
Hapšenje, lisice

Foto-ilustracija: Shutterstock

Pripadnici policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službenih isprava falsifikovali dokumenta vezana za uvoz hrane.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su J. Š. (58), inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i P. S. (63) sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja, kao i zastupnike jedne firme S. S. (39) i špediter D.S. (55), dok se osumnjičenom Z.S. (57), takođe špediteru na teret stavlja falsifikovanje službene isprave.

Kako se sumnja, osumnjičeni inspektori J.Š. i P.S. krajnjem juna prošle godine, kako bi ubrzali carinjenje robe, i pored toga što nisu stvarno obavili kontrolu robe, sačinili su fiktivne zapisnike o izvršenoj kontroli uvoza hrane i uzimanju uzoraka firme koju zastupa osumnjičena S.S. a na šta ih je ona, zajedno sa D.S. podstrekivala.

Osumnjičeni špediter Z.S. se tereti da je popunio obrazac za međunarodni transport te robe, u kome je kao pošiljaoca upisao firmu iz druge države.

Sumnja se da je potom, skenirao pečat i potpis drugog pravnog lica i tako falsifikovan dokument upotrebio za carinjenje robe firme koju zastupa S.S.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Video: Hapšenje zbog zloupotrebe službenog položaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    3. mart 2021 | 18:36

    Кад ће хапшења у Војсци Србије? Плаћа се унапред 10% за одлазак у Либан где је плата војника 2280 америчких долара а остаје се шест месеци. Списак људи из гарнизона ВС у Сремској Митровици је чиста срамота. Лемајић Иван психички оболео и после шест месеци боловања напрасно оздравио ( доктор му у картон за систематски преглед није унео све податке) и Самац Предраг који није квалификован за возача војног моторног возила ( издата му потврда на основу цивилне дозволе ) .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA