≫ 

Pucnjava na KiM, povređena dva muškarca: Jedan od napadača policajac

Ranjene osobe nisu životno ugrožene, a počinioci su privedeni

  • 4
Kosovska policija

Policija tzv. Kosova / Foto: Profimedia

U centru sela Globočica na Kosovu i Metohiji, danas oko 17.15 sati došlo je do pucnjave u kojoj su ranjena dvojica muškaraca.

Mehmedi Nazim, koordinator za medije u opštini Gora, kaže da su ranjeni hospitalizovani bolnici u Prizrenu i da imaju lakše povrede, piše Blic.

- Dvojica Goranca, jedan iz sela Radeša, a drugi iz Globočice, nisu u životnoj opasnosti. Jedan je pogođen u predelu butine, a drugom je metak okrznuo nogu - kaže Nazim.

On kaže da za sada ne zna razlog sukoba, ali kaže da su napadači navodno došli kako bi pogledali automobil, i da je došlo do etničkih provokacija.

- Dvojica napadača su albanske nacionalnosti od kojih je jedan iz Prizrena, a drugi iz Suve Reke i radi kao policajac. Pucali su iz pištolja. Za sada nema više detalja - rekao je Nazim.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila današnji incident u selu Globočica u opštini Gora, u kom su iz vatrenog oružja ranjena dva pripadnika goranske nacionalnosti.

- Dvojica Albanaca iz Suve Reke i Prizrena došla su u selo Globočica na poslovni dogovor sa dvojicom Goranaca i posle kraće rasprave jedan od njih, policajac u civilu, potegao je pištolj i ranio pripadnike goranske zajednice - saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Ranjene osobe nisu životno ugrožene, a počinioci su privedeni.

Kako se ocenjuje u saopštenju, ovaj incident samo je jedan u nizu etnički motivisanih napada čije su mete na Kosovu i Metohiji nealbanci - Srbi, Goranci, Romi...

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava ogromnu zabrinutost zbog ovog incidenta.

- Ovakvi slučajevi unose dodatni nemir i strah u nealbanski živalj u južnoj pokrajini i pokazuju koliko je bezbednost na KiM osetljiva kategorija, a miran suživot kome težimo se veoma lako naruši - dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Razlika je

    4. mart 2021 | 22:48

    Sto je Gorsnac u stvari Srbin koji je davno pod pritiskom turaka islamizovan a pod pritiskon siptara skinuto mu IC sa prezimena. Kao i uvek i danas im je maternji jezik Srpski. I danas se tamo skoluju po progrsmu Republike Srbije

  • jovo

    4. mart 2021 | 23:28

    Mislim da predstavnici Srbije na razgovorima oko Kosova mora da objasne u polozajb Goranaca Srba muslimanske veroispovesti i da se se za nih zaloze da i oni donekle zive medju Albancima dostojno coveka

  • Sibin

    4. mart 2021 | 22:24

    Koja je uopste razlika izmedju goranaca i albanaca jer vidim da se ne vole uopste?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA