≫ 

Sud doneo odluku o produženju pritvora za Belivuka i njegovu kriminalnu grupu: Ostaju iza rešetaka

Belivuk je uhapšen 4. marta

  • 34
Stadion Partizana, MUP policija

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je produžena pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i uhapšenim članovima njegove kriminalne grupe do 30 dana.

Pritvor je produžem zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Pored Belivuka i Miljkovića, pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29).

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe.

Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe: ubistva, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom.

I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivicnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica i za teška ubistva.

Video: Nastavljen pretres terena: Policija i danas pretražuje Frestajler

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    5. mart 2021 | 14:32

    Na goli otok da može da ga pošaljemo

  • Jovana

    5. mart 2021 | 13:41

    Debelo će ovi odležati. Ovo je tek početak. Pridružiće im se i drugari.

  • Mirka

    6. mart 2021 | 08:58

    S obzirom na dela koja su počili ovo me uopšte ne čudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA