≫ 

Iza zatvorenih vrata suda u Novom Sadu o obljubi dečaka (9): Rođak tvrdio da se ne seća

Suđenje zatvoreno za javnost zbog toga što je dete maloletno

  • 3
Zlostavljanje deteta, silovanje, dečak

Foto-ilustracija: Shutterstock

 

Pred Višim sudom u Novom Sadu počelo je suđenje A. P. (31), iz Sremskih Karlovaca, optuženom za obljubu devetogodišnjeg dečaka. S obzirom na to da je žrtva dete, suđenje je zatvoreno za javnost.

 

On je, pišu Novosti, na početku glavnog pretresa izneo odbranu, ali o ono što je govorio nepoznato je zbog zaštite maloletne žrtve. U nastavku pretresa, zakazanog za 15. mart, biće saslušani svedoci.

Optuženi, koji je, kako se saznaje, bliski dečakov rođak, sumnjiči se da je u noći između 14. i 15. juna prošle godine seksualno zlostavljao mališana. On ga je, kako se tvrdi, odveo na jednu rođendansku proslavu u naselju Doka-Čerat u Sremskim Karlovcima, a kući ga je vratio oko četiri sata ujutro.

Na putu do kuće, prema nezvaničnim saznanjima, A. P. je dečaka nosio u naručju, jer se dete nije osećalo dobro. Navodno, dok su prelazili preko livade, kako se sumnja, napastvovao je devetogodišnjaka, posle čega ga je odveo kući.

Mališan je, navodi medij, odmah legao da spava i dugo nije ustajao iz kreveta, što je njegovim roditeljima, posebno majci, bilo sumnjivo. Dečak je rekao da ga boli stomak, pa su ga odveli kod lekara na pregled, na kojem je utvrđeno da ima ozbiljne povrede i da je seksualno zlostavljan. Slučaj je odmah prijavljen policiji.

Mada otežano govori zbog problema sa sluhom, dečak je sposoban za komuniciranje i dao je iskaz o onome što mu se dogodilo. Inspektori su po saznanju šta mu se desilo, razgovorali sa više osoba koje su bile na rođendanu, a uzeti su i brisevi za DNK analizu, kao i delovi odeće. Desetak dana kasnije A. P. je uhapšen.

Tvrdio da se ničeg ne seća

 

Prilikom privođenja A. P. je, prema nezvaničnim saznanjima, tvrdio da je bio pijan i da se ne seća šta se te večeri, odnosno na rođendanskom slavlju, dešavalo sa dvetogodišnjakom kojeg je poveo sa sobom.

Video: Pedofil uhvaćen na delu: Policija uspela da mu uđe u trag

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nici

    5. mart 2021 | 08:58

    Dozivotna robija bez pomilovanja, samo na hlebu i vodi. Za takve zlotvore nema milosti!

  • JA

    5. mart 2021 | 22:31

    Prisetice se kad dobije dozivotnu...imace dovoljno vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA