Vulin: Posedovanje Sky telefona treba da bude krivično delo, sve više dokaza protiv Belivukove grupe

Što se tiče mašina koje su stigle u Srbiju i koje su pomogle u dekodiranju 44 telefona zaplenjenih u istrazi, Vulin ističe da je u pitanju visoka tehnologija koju nema mnogo zemalja u svetu

  • 6
Aleksandar Vulin, Veljko Belivuk Velja Nevolja Foto-montaža: Tanjug/Strahinja Aćimović, ATA Images

Aleksandar Vulin je, u specijalnoj emisiji RTS posvećenoj istrazi grupe Belivuk-Miljković i borbi protiv organizovanog kriminala, istakao da je dokaza sve više kako istraga napreduje.

- Kako smo došli do njihovih telefona, pretresli njihove prostorije, automobile, samim tim već počinju da se nalaze novi dokazi - rekao je Vulin.

Kada ljudi vide da je država ozbiljna, istakao je Vulin, onda se javljaju i oni koji su oštećeni od strane Belivukove grupe, ali iz nekog razloga to nisu prijavili.

- Naravno, i među njima ima mnogo onih koji su spremni da progovore i koji hoće da kažu šta imaju -  navodi ministar.

Što se tiče mašina koje su stigle u Srbiju i koje su pomogle u dekodiranju 44 telefona zaplenjenih u istrazi, Vulin ističe da je u pitanju visoka tehnologija koju nema mnogo zemalja u svetu.

Upitan da li će "Skaj" telefoni ostati legalni, Vulin je rekao da smatra da svako posedovanje ovog telefona bude krivično delo.

- Zašto vam je to potrebno, od koga krijete i zašto krijete, zalažem se za to da to bude krivično delo -  naglasio je Vulin.

Prisluškivanje Vučića konstantno tokom više godina 

Što se tiče slučaja prisluškivanja predsednika Vučića i njegove porodice, Vulin je naveo da je bilo više od onoga što je pronađeno.

- To je rađeno konstantno u periodu od više godina i očigledno je da se radilo iz zle namere, nema drugog objašnjenja. Tih 1.572 telefonska razgovora do kojih smo došli, mi smo ih preslušali, niko nije bio zaštićen, nema nijednog inkriminišućeg razgovara - istakao je Vulin.

Svaka kriminalna grupa koristi nasilje i ubistvo

Profesor Kriminalističko-policijskog univerziteta Zoran Đurđević rekao je da svaka kriminalna grupa koristi nasilje i ubistvo za postizanje svojih ciljeva, a razlikuju se prema kome to rade i načinu na koji to rade.

- Ubistva koja su izvršena od strane organizovanih kriminalnih grupa na višem su stepenu profesionalizma. Čak imamo slučajeve da se koriste i posebno obučena lica, plaćene ubice - navodi Đurđević.

Ono što treba imati u vidu, dodao je profesor, jeste da neke visoko organizovane kriminalne grupe izbegavaju da prvo ubistvima rešavaju "probleme", jer tako dolaze pod radar tužilaštva i policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradske noći

    8. mart 2021 | 07:02

    Šta ovaj priča? Telefon da bude ilegalan? Aplikacija? E, svašta.Pa Vajber koji si koristimo je kriptovan od početka do kraja poruke i poziva.Da li to znači da mi nešto “petljamo” ako ga koristimo svaki dan? Drugo. Vuline, bolje ti, pošto si sada Eliot Nes, razmontiraj hobotnicu od glave. Da li je Stefanović bio na poligrafu? Koja je njegova odgovornost? Najviša prema hijararhiji! 10 godina mu pred očima rastao najmoćniji klan u ovom delu Evrope!Gde je Veljović? Pa neće samo ona Hrkalovićeva (koja prema psihološkoj proceni o kojoj su pisali mediji nije ni smela da pridje ustanovama bezbednosti , a kamoli da bude na najvišim pozicijama) da bude žrtveno jagnje? Ko je nju zaposio?Ajde Vuline! Od Mire Marković, ateiste i komunjare-levičara do verujućeg čoveka, Srbina, desničara. Ajde, možeš ti to! Podržavamo te!Rešavaj!

  • Rajko

    8. mart 2021 | 09:03

    Nemoguce da je toliko prisluskivan a da niko nije skontao neko laze ,gde su obavestajne sluzbe?

  • Steva

    8. mart 2021 | 05:18

    Nikad čuo za sky telefone ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA