Svi detalji ubistva na groblju kod Pazara: Zapalili sveće, seli da se posluže, pa sevnuo nož

Ubijeni Nebojša Lazović sahranjen je u nedelju

  • 1
Groblje, sanduk, raka

Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Nebojša Lazović (48), koji je u subotu ubijen na groblju u selu Lopužnje na Rogozni, nadomak Novog Pazara, decenijama je bio u lošim odnosima sa bratom i sinovcem Dejanom (26), uhapšenim zbog sumnje da ga je nožem usmrtio, a ranio njegovog sina Uroša (21), pišu Novosti.

Do krvavog obračuna bliskih rođaka došlo je nakon što su, na Zadušnice, na seoskom groblju zapalili sveće preminulim članovima porodice i sa još desetak osoba seli za sto da se posluže.

Prema rečima očevidaca, Nebojša i Uroš sedeli su nekoliko mesta udaljeni od Dejana i njegovog oca, razgovarajući sa rođacima i prijateljima iz sela, iz kojeg su se odavno odselili u novopazarsko naselje Postenje.

- U jednom trenutku, Dejan je skočio, potegao nož, koji mu je najverovatnije bio za pojasom, i nasrnuo na Nebojšu. Ubo ga je dva puta u predelu stomaka i grudnog koša, a jednom brata Uroša. Tom prilikom i Nebojša je udario flašom Dejana po glavi, a onda su se umešali ostali i uspeli da ih razdvoje - priča izvor "Novosti" iz istrage.

Teško ranjenog Nebojšu ubacili su automobil i uputili se ka Opštoj bolnici u Novom Pazaru, ali je on preminuo usput. Njegov sin Uroš je zbrinut u toj zdravstvenoj ustanovi i njegovo stanje je stabilno. Prema nezvaničnim informacijama, njega je Dejan ubo u stomak, ali mu nije povredio nijedan organ.

- Nakon obračuna, Dejan je nož sakrio zabivši ga u zemlju iza poljskog klozeta, a onda se uputio ka gradu i bolnici, jer je i sam bio povređen. Ubrzo je uhapšen, a njegov otac, kod kojeg je pronađena palica, na uviđaju je pokušavao da obmane policiju navodeći da njegov sin nije sa sobom imao nož, već da je pokupio neki sa stola - kaže naš izvor i dodaje da Dejan nije bio pod dejstvom alkohola kada je napao strica.

Osumnjičeni za ubistvo prilikom hapšenja, prema rečima policajaca, nije pokazivao znake žaljenja i kajanja zbog toga što je usmrtio strica i povredio brata.

- Delovalo je kao da nije svestan šta je uradio. Pokušavao je da neobavezno ćaska sa policajcima, bez pominjanja onoga šta se desilo na groblju - kaže izvor Novosti u policiji.

Poznanici i komšije Lazovića, Nebojše i Dejana, kažu da su njihove porodice, uz kraće prekide, decenijama u svađi, najverovatnije zbog nerešenih imovinskih odnosa.

Iako međusobno ne govore, njihove kuće u naselju Postenje, u koje su se doselili iz dvadesetak kilometara udaljenog Lopužnja, nalaze se jedna do druge.

Na pravoslavnom groblju kod Petrove crkve, ubijeni Nebojša Lazović sahranjen je u nedelju, u prisustvu članova porodice, rođaka i prijatelja. Iza sebe je ostavio suprugu, dva sina i ćerku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA