Brza presuda za organizatore žurke u Valjevu: Osuđeni na uslovne zatvorske kazne

Na zabavi je bilo 37 ljudi, koji su se uz živu muziku zabavaljali nepoštujući epidemiološke mere

  • 6
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik

Foto ilustracija: Shutterstock

Sinoć uhapšeni organizatori korona žurke u okolini Valjeva danas su ekspresno, nakon saslušanja kod tužioca i predaje Osnovnom sudu, osuđeni na uslovne zatvorske kazne, piše Blic.

Organizator žurke na kojoj se kršio Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Beograđanin S. Č. (34) osuđen je na kaznu od osam meseci do godinu dana zatvora uslovno, dok je Valjevka A. G. (21), koja je označena kao suorganizator i pomagač u obezbeđivanju muzičara koji su zabavljali goste, dobila kaznu od šest meseci do godinu dana zatvora uslovno. Kao olakšavajuća okolnost, uzeto im je to što ranije nisu osuđivani.

Podsećamo, policija i komunalni milicajci su u zajedničkoj akciji sinoć oko 23 sata u ugostiteljskom objektu "Oaza 014" u Deguriću kod Valjeva, u nekadašnjoj privatnoj vili koja je, između ostalog, oglašena kao objekat za izdavanje gostima na specijalizovanim sajtovima za taj posao, prekinuli žurku na kojoj je bilo 37 ljudi, koji su se uz živu muziku zabavaljali nepoštujući epidemiološke mere, od nošenja zaštitnih maski do držanja fizičke distance.

Policija je tokom pregleda osoba, objekta i vozila koja su koristili učesnici partija, zaplenila tri paketića sa belom praškastom materijom za koju se osnovano sumnja da je opojna droga amfetamin, kao i manju količinu marihuane, zamotanu u jednu cigaretu i jednu salvetu.

Pored hapšenja S. Č. i A. G, svima su pisane prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, petoro će prekršajno odgovarati zbog neposedovanja lične karte, a jedan učesnik žurke, za koga je utvrđeno uvidom u evidenciju Prekršajnog suda da je zbog ranije učinjenog prekršaja osuđen na zatvorsku kaznu, sproveden je u zatvor. P. V.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    8. mart 2021 | 14:51

    to nisu kazne za ugrožavanje života ljudi , t j učiniš zlo i kažeš žao mi je nema zakona da ih kazni

  • Miki

    8. mart 2021 | 15:08

    Zato nam je i ovako,umesto po dzepu oni uslovnu kaznu,bruka

  • Marica

    8. mart 2021 | 14:50

    Ja sam očekivala doživotnu !! Al dobro 😔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA