Uskoro kraj istrage protiv Mike Aleksića: Saslušani su svi svedoci

Među sedam svedoka odbrane su bivše učenice vlasnika škole glume, dve majke učenica i jedan zaposleni sa Fakulteta dramskih umetnosti

  • 5
Milena Radulović, Miroslav Mika Aleksić, Iva Ilinčić

Foto: A. Nalbantjan, ATA Images, Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Više tužilaštvo u Beogradu saslušalo je sve svedoke u istrazi protiv reditelja i vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za seksualno zlostavljanje bivših učenica, među kojima je i sadam njih koje je predložila odbrana.

Juče su saslušani poslednji Aleksićevi svedoci, među kojima su bile četiri njegove nekadašnje učenice, dve majke nekadašnjih polaznica i jedan svedok sa Fakulteta dramskih umetnosti. Navodno, reč je o logopedu, kog je Aleksić povremeno privatno angažovao za učenike.

Da je istraga protiv rediitelja pri kraju, potvrdio je advokat Jugoslav Tintor, zastupnik mladih glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje su među prvima prijavile Aleksića za zlostavljanje.

- Saslušani su svi svedoci, uključujući i sedam koje je odbrana predložila, čime su iscrpljeni svi dokazi koji su bili predloženi. U daljem toku postupka biće završeno veštačenje svih žrtava, koje se očekuje da stigne u narednih desetak dana. Dalje korake tužilaštva ćemo videti - rekao je Tintor za Kurir.

Aleksić je, podsetimo u pritvoru i do sada je tri puta u tužilaštvu negirao optužbe devet devojaka koje ga terete za sekusalno zlostavjanje u periodu dok su bile učenice u njegovoj školi glume. Prema nezvaničnim informacijama, on je tokom saslušanja kratko negirao, ali nije detaljno govorio o optužbama na njegov račun.

- Pošto u tužilaštvo stignu svi dokazi, ono ima mogućnost da podigne optužnicu ili odustane od gonjenja - objašnjava izvor.

Video: Advokat Milene Radulović nakon saslušanja: Podnela je ovo teško

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čovek

    9. mart 2021 | 09:19

    Pogrešio jer su žene sve na svetu manipulativnog karaktera??!!

  • NikolaKBgd

    9. mart 2021 | 09:05

    Svi zasluzuju fer postupak...s dokazima i pretpostavkom nevinosti, pa i Mika... Nadajmo se da ce biti tako...

  • Covek

    9. mart 2021 | 09:30

    Nije nista kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA