≫ 

Osuđeni za ratne zločine: Krstić dobio 14 i po godina zatvora, Šabanaj sedam

Krstić je optužen za progon, otmicu, a potom i ubistvo četvoro članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja, dok je Šabani optužen da je naredio sahranjivanje ubijenih bez obreda u selu Babuš

  • 1
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik

Foto ilustracija: Shutterstock

Presudom Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini, Zlatan Krstić je osuđen na 14 godina i šest meseci zatvora, dok je Destan Šabani dobio sedam godina zatvora. Oni su bili optuženi da su izvršili krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva

Optuženi su se teretili da su tokom 1999. godine kao pripadnici srpske policije učestvovali u ubistvima četvorice članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja kod Uroševca kao i nehumanom postupanju prema leševima ubijenih, piše "Kosovo Onlajn".

Krstić je optužen za progon, otmicu, a potom i ubistvo četvoro članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja. U pritvoru je od aprila 2019. godine.

Destan Šabani, koji je za vreme sukoba obavljao dužnost policijskog inspektora u Uroševcu, optužen je da je naredio sahranjivanje ubijenih bez obreda u selu Babuš.

Advokati osuđenih najavili su žalbe Apelacionom sudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA