≫ 

Marija (25) preminula posle 3 meseca borbe, otac očajan: "Lekari je zvali lavica, počela da govori"

Porodica šokirana vešću, očekivali su da se devojka oporavi. Navode da se oporavljala

  • 3
mesto nesreće, niš, Preminula Nišlijka M.Š. Mesto na kom je Marija nastradala / Foto: D. K., Facebook

Nišlijka Marija Š. (25), koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći 31. decembra prošle godine, preminula je u ponedeljak u Kliničkom centru Srbije. Devojka koja je u nesreći zadobila teške telesne povrede opasne po život, lečila se do 15. marta u niškom Univerzitetskom kliničkom centru odakle je poslata u ustanovu za rehabilitaciju u Beograd. Stanje joj se iznenada pogoršalo pa je uprkos naporima lekara, preminula u KC Srbije, a uzrok smrti posle skoro tromesečnog lečenja biće utvrđen obdukcijom.

Marija je kobnog dana oko 18 sati šetala sa ocem par kilometara od svoga doma u niškom naselju Kovanluk. Na raskrsnici ulica Donjovlaške i Miodraga Petrovića Čkalje na nju je vozilom „mazda“ naleteo Nišlija I. S. (40) za koga je alkotestiranjem utvrđeno da je u krvi imao 1.4 promila alkohola.

Devojka je zadobila politraumatske povrede od kojih su najteže bile povrede glave, potres i nagnječenje mozga, a lekari niškog UKC su uložili maksimalne napore kako bi joj spasili život. Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, ona je u dobrom opštem stanju upućena na rehabilitaciju u Beograd. Međutim, posle samo nedelju dana, u njen porodični dom stigle su najcrnje vesti.

Kako kaže Marijin otac Nebojša, očekivali su uspešan oporavak jer je devojka svakog dana pokazivala ozbiljan napedak.

- Počela je da govori, da podiže ruku, pa je pravo sa intenzivne nege u Nišu upućena u Beograd na rehabilitaciju. Odatle je radi nekih ispitivanja prebačena u  Klinički centar Srbije.

Sinoć oko 20 sati obišla je jedna naša prijateljica koja tamo radi. Kazala nam je da je sa njom pričala, da se Marija zahvaljivala i njoj i lekarima za sve što za nju čine. Bila je takva, mila, ljubazna, neprestano je svima zahvaljivala... Kazala je da će, kad sve bude gotovo, kupiti najveći buket cveća da odnese lekarima – priča ožalošćeni čovek.

Kaže da se hrabro borila i stoički podnosila nimalo lako lečenje.

- Lekari su je zvali „lavica“, zbog njene hrabrosti. Izgledalo je da će pobediti, ne znamo šta se desilo, telo je upućeno na obdukciju. Bila je divno dete, studirala je elektroniku, imala je još samo par ispita do kraja – rekao je Nebojša.

Marija Šulović Preminula Marija / Foto: Facebook

S obzirom na to da je nastupila smrt žrtve saobraćajne nesreće, nadležnost za dalje postupanje u ovom slučaju od Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, preuzelo je Više javno tužilaštvo.

- Naložili smo obdukciju, nastavićemo da preduzimamo ostale radnje u tom predmetu – saopštio je Borislav Radonjić, portparol niškog VJT.

Marija je šesta žrtva saobraćajnih nesreća koje su se na području Niša dogodile od 1. novembra prošle godine u kojima su stradali mladi ljudi. Crna serija započeta je smrću Srbe Živkovića (20) koji je poginuo kada je njegov prijatelj S. B. sleteo s puta vozilom „BMW“ u kojem je mladić bio suvozač.

Sedamnaestogodišnja A. M. poginula je 18. novembra, kada je udario voz dok je prelazila prugu. Samo devet dana kasnije, na Bulevaru Nemanjića teško je povređena Jovana Petković (25) kada je u njen „BMW“ pijan, prošavši na crveno „golfom“ udario M. G. (20). Ona je podlegla povredama 2. decembra.

Saobraćajna nesreća u Nišu Mesto nesreće, Medijana. Stradali dečak i 48-godišnji muškarac / Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Devetnaestogodišnji Željko Ristić poginuo je 28. decembra u Šainovcu kada ga je pijan, „golfom“ udario njegov komšija M. P. (38). Dvanaestogodišnji Andrej Prenkljušaj poginuo je 5. januara ove godine u nesreći na Bulevaru Medijana koju je izazvao devetnaestogodišnj Beograđanin N. S. On je na dečaka, koji je išao trotoarom, naleteo vozilom „audi kvatro“ vozeći brzinom od 131 kilometar na čas. Na isti način tada je stradao i čestrdesetosmogodišnji Dejan Ilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tragedija, tuga

    24. mart 2021 | 09:14

    Saučešće porodici! Marija je bila jednom čovek, osoba, drug, intelektualka! Neka joj je laka zemlja! Ubici Marije doživotna i to mu je malo jer je ugasio mladi život!

  • Ana

    24. mart 2021 | 09:22

    Zašto se ne objave imena pijanih nasilnika i ubica . Zašto su oni označeni samo inicijalima ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA