≫ 

Velika zaplena carine: U magacinu u Dobanovcima otkrili 2 tone lekova, vrednost 340.000 dolara

Među lekovima su bili i hipnotici

  • 1
Dobanovci, lekovi, carina Foto: Uprava carina

Carinici su 22. marta prilikom vanredne kontrole robe smeštene u magacinu jednog uvoznika farmaceutskih proizvoda u Dobanovcima, zaplenili više od dve tone različitih lekova, čija je fakturna vrednost oko 340.000 dolara.

Naime, upoređivanjem dokumentacije i fizičkim pregledom robe pristigle iz Indije, ustanovljeno je da se iza prijavljenih „dijetetskih suplemenata“ kriju lekovi.

Ispostavilo se da se u kutijama navodnih suplemenata zapravo nalazi gotovo 100.000 pojedinačnih doza različitih lekova, za čiji su uvoz, za razliku od suplemenata, neophodne dozvole nadležnog ministarstva i Agencije za lekove i medicinska sredstva.

Među zaplenjenim medikamentima najbrojniji su hipnotici, analgetici, antibiotici, sedativi, kao i lekovi za hipertenziju, impotenciju i dr.

Protiv uvozničke firme iz Beograda je zbog pogrešnog deklarisanja robe pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će sporni lekovi biti zadržani pod carinskim nadzorom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TOLE

    24. mart 2021 | 13:15

    Banovci, Dobanovci, Ugrinovci, Pazova, u lepom secanju iz vojnickih dana kad sam bezao ispod zice na pivo. Ce ih obidjem ponovo prvom prilikom, pozz mom drugu iz Batajnice Vodjevic Slobodanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA