≫ 

Novosađani osumnjičeni da su pretukli i opljačkali Holanđanina: Ukrali mu novac i sat

Pretučeni holandski državljanin nalazi se pod istragom zbog organizovanog kriminala i za njim je ta zemlja raspisala poternicu

  • 0
Policija, hapšenje, lisice

Foto-ilustracija: Pixabay

Z. P. (52) i R. Z. (53) iz Novog Sada uhapšeni su u Obudovcu kod Šamca zbog sumnje da su sinoć pretukli i opljačkali holandskog državljanina Kornelijus Marinus van Velzena kome su, prema prijavi, ukrali oko 1.000 KM i ručni sat.

Napad se dogodio oko 20.50 časova ispred jedne benzinske pumpe u Njegoševoj ulici u Šamcu. Neko od građana je primetio kako dva čoveka tuku trećeg i pozvao policiju.

- Patrola je na licu mesta zatekla državljanina Holandije koji je rekao da su ga fizički napala dva muškarca koji su od njega ukrali novac i određene predmete - saopšteno je iz PU Bijeljina, pišu Novosti.

Policija je od očevidaca doznala da su napadači pobegli prema Brčkom u "mercedesu", novosadskih registarskih oznaka. Alarmirane su sve patrole i sporno vozilo je zaustavljeno u Obudovcu.

- Vozilom je upravljao Z. P., dok se R. Z. nalazio na mestu suvozača. Obojica su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo - rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

O svemu je obavešteno dobojsko tužilaštvo, po čijem nalogu se preduzimaju dalje istražne radnje. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, kao i pretres vozila.

Inače, pretučeni holandski državljanin nalazi se pod istragom zbog organizovanog kriminala i za njim je ta zemlja raspisala poternicu. U decembru 2019. hapšen je po nalogu Tužilaštva BiH u akciji "Madagaskar".

Radi se o međunarodnoj akciji koja je rađena u saradnji sa istražnim organima Holandije koji su na teritoriji svoje zemlje pronašli 15 laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga i zaplenili oko 20 kilograma amfetamina.

Van Velzen je osumnjičen da je u BiH registrovao više firmi preko kojih je u Holandiju izvozio supsptance koje se koriste u pripremi i proizvodnji sintetičkih droga. Po naredbi Suda BiH blokirani su mu računi.

Video: Filmska pljačka: Prodavačica zaspala u radnji, lopov iskoristio priliku da isprazni kasu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA