≫ 

Ceo Niš bruji da je 8 godina malo, a to je maksimum: Počinje suđenje za tešku nesreću na Medijani

Nemanja Stamenković se tereti da se u momentu udesa kretao brzinom od najmanje 131 kilometar na čas

  • 9
Nemanja Stamenkovic Foto: Facebook

Suđenje Nemanji Stamenkoviću (19) iz Beograda koji je optužen da je vozeći "audi A6 kvatro" 4. januara oko 20.30 časova ove godine na Bulevaru Medijana u Nišu izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48), počinje danas u 10 časova u sudnici broj 90, potvrđeno je "Blicu" u Osnovnom sudu u Nišu.

Stamenković je i dalje u pritvoru koji mi je produžen zbog uznemirenja javnosti. On je optužen da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je da mu se izrekne maksimalna kazna od osam godina zatvora kao i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od pet godina.

- Osam godina je premalo, trebalo bi da mu se sudi za ubistvo, jer je on ubio dvoje ljudi koji su normalno išli trotorom. Nema veze što je to saobraćajna nesreća, on je za nas ubica - ovo su reči Ljiljane Kostadinović, bake stradalog dečaka Andreja.

I u porodici nastaradlog Dejana Ilića, koji je bio poverenik sindikata "Sloga" i otac troje dece, smatraju da je maksimalna kazna na koju vozač može biti osuđen premala.

- Mi smo užasnuti time što se dvostruko ubistvo nasilničkom vožnjom u kome je stradalo jedno dete kao i moj otac, može kazniti maksimalnom kaznom od osam godina. Ovde nisu samo dva života oduzeta nego su i porodice u potpunosti uništene. On će za samo osam godina da izađe na slobodu i da nastavi svoj život normalno, a dva života su u grobu - rekla je ranije za "Blic" Gabrijela Ilić, ćerka nastaradlog Dejana.

Nemanja Stamenković se tereti da se u momentu udesa kretao brzinom od najmanje 131 kilometar na čas, što je više nego duplo od ograničenja brzine koja važi na toj deonici. Prema navodima optužnog predloga on se sumnjiči da je vozilom upravljao na način koji predstavlja nasilničku vožnju te da nije postupio u skladu sa saobraćajnim znakom kojim je propisano da se na toj deonici Bulevara Medijana zabranjeno kretanje brzinom većom od 60 kilometara na čas.

"Audi" kojim je upravljao Stameković kretao iz pravca Bulevara Cara Konstantina ka kružnom toku na Bulevaru Medijana, kada je izgubio kontrolu i vozilom prešao najpre na travnatu površinu a potom i na trotoar kojim su išli pešaci. U momentu nesreće sa Stamenkovićem su se u kolima nalazile i dve maloletne osobe, na suvozačevom i zadnjem sedištu vozila.

- Kretao se nedozvoljenom brzinom od najmanje 131 kilometara na čas pa je u visini kućnog broja 26 u Ulici Majakovskog izgubio kontrolu nad vozilom kojim je upravljao, sišao sa kolovoza sa desne strane Bulevara Medijana najpre na travnatu površinu, nakon čega je prešao na biciklističku stazu, a zatim na stazu za pešake na kojoj je nastavio kretanje, navodi se u optužnom predlogu.

Prema navodima optužnice, Andrej je zadobio teške povrede glave, višestruke prelome kostiju i teške povrede unutrašnjih organa od kojih je preminuo na licu mesta. Ilić je zadobio rascep grudnog dela aorte i obimne grudnih i trbušnih organa usled kojih je preminuo sat vremena kasnije u Kliničkom centru u Nišu.

Medicinskim analizama utvrđeno je da vozač Stamenković nije bio pod dejstvom ni alokohola ni opijata.

Zbog ove nesreće u Nišu su održani protesti građana kojima su Nišlije želele da skrenu pažnju na nesreće u saobraćaju, za koje smatraju da nisu adekvatno kažnjene.

Video: I Darin dečko divlja po putu: Snimao se dok vozi preko 200km na čas!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    26. mart 2021 | 09:21

    “Maksimalna kazna od osam godina zatvora”. Bruka i sramota. Ubio je dvoje ljudi. Treba dobiti dva puta po 30 godina.

  • Predlog

    26. mart 2021 | 09:40

    Po 8 godina za svaku zrtvu. Baem tako dok ne promene zakon. Ovako ispada da je coveka najlakse ubiti autom. Kazne nikakve

  • Veteran

    26. mart 2021 | 09:36

    40 godina, sve ispod toga je ismevanje ovog napacenog naroda, jer je on oduzeo dva života iz svoje obesti, nije žalio za drugog i nije računao na žrtve, e zato što je mislio samo na sebe 40godina bez ustezanja..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA