Roditelji optužili "Narodni front" da su im zamenili bebu, oglasili se i iz porodilišta

Dečak rođen sa Daunovim sindromom smešten u Zvečanskoj od 2016. godine

  • 10
Porodilište, novorođenče Foto-ilustracija: Shutterstock

Roditelji tvrde da im je još 2016. po rođenju zamenjena beba u porodilištu "Narodni front". Iz porodilišta nezvanično kažu za B92.net da je sve čisto. MUP i Tužilaštvo su obavešteni o slučaju.

Podsetimo, pre dva dana MUP-u je, a nešto pre toga i Tužilaštvu, Stefan Živanović prijavio sumnju da je supruzi i njemu zamenjena beba u porodilištu "Narodni front".

Kako je rekao, sve se desilo u junu 2016. godine, kada se njegova supruga porađala u GAK "Narodni front" u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ona je 2. juna rodila dečaka, koji je na porođaju ocenjen sa ocenom 9/10. Međutim, prema njegovoj tvrdnji, posle raznih peripetija i DNK analize, a nakon sumnji da su dobili bebu koja nije njihova, dečak sa Daunovim sindromom koji im je donet, ostao je u bolnici dok je njegova supruga izašla.

Portal B92.net stupio je u kontakt sa zvaničnicima u porodilištu "Narodni front" u potrazi za odgovorima. Zvaničnu informaciju obećali su im za ponedeljak, a kako nam je nezvanično rečeno - u slučaj iz 2016. godine bilo je uključeno i ministarstvo zdravlja.

- To je priča od pre pet godina. Bilo je uključeno i ministarstvo. U krajnjem slučaju tu su i tri DNK analize - kažu u ovom porodilištu.

Kako objašnjavaju, otac deteta uradio je DNK analizu i u Hrvatskoj, koja je takođe potvrdila da su on i njegova supruga roditelji deteta.

Oni, dalje, za B92.net nezvanično navode da "roditelji ni tom rezultatu ne veruju, jer misle da je rezultat prepisan iz naših dokumenata".

Inače, kako prenose mediji, dečak sa Daunovim sindromom koji im je donet, ostao je u bolnici i na preporuku Centra za socijalni rad smešten je u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, gde se i danas nalazi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    26. mart 2021 | 19:02

    Ne žele dete sa Daunovim sindromom pa izmišljaju razne priče. Koje su to ništarije od ljudi. Priroda je grešna kome sve da mogućnost da bude roditelj.

  • Una

    26. mart 2021 | 20:22

    @Ej...Zao mi je odbačenog i ostavljenog deteta. DNK danas rešava ovakve stvari za kratko vreme. A, još tu je i dete, nije nestalo. Drugo, bilo ko da ostavi bolesno dete ili dete sa posebnim potrebama za mene nije čovek. U Srbiji je bolest sramota. U ovom slučaju mi, sada, ništa nije jasno. Zao mi je ako sam u predhodnom komentaru nekog povredila, izvinjavam se.

  • Milan

    26. mart 2021 | 17:55

    Izgleda da su roditelji mentalno slabi ako ne veruju ni Hrvatima a ni Srbima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA