≫ 

Bivši predsednik opštine Palilula zadržan zbog sumnje na nelegalnu gradnju

Prvi investitor ovog objekta, kome je građevinska inspekcija zabranila dalju gradnju, nalazi se u bekstvu

  • 5
Danilo Bašić Danilo Bašić / Printskrin: Youtube/Opstinski odbor DS Zvezdara

Bivši predsednik opštine Palilula Danilo Bašić i još dva osumnjičena za nelegalnu gradnju višespratnice na opštini Palilula zadržani su danas u policiji po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

U tužilaštvu preciziraju da je prvi investitor ovog objekta, kome je građevinska inspekcija zabranila dalju gradnju, u bekstvu, dok su pomenuta trojica nastavili sa gradnjom, koja je već bila u završnoj fazi.

- Postoji osnovana sumnja da su oni, novi investitori, imali nameru da taj objekat završe, ali ih je u tome sprečila policija, jer taj objekat do danas nije dobio građevinsku dozvolu - preciziraju u tužilaštvu.

Po nalogu tužilaštva, Bašiću i drugoj dvojici uhapšenih određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti ispitani u tužilaštvu, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Oni se terete za krivično delo “građenje bez građevinske dozvole”, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Bašić je bio predsednik opštine Palilula i pomoćnik Dragana Đilasa dok je bio gradonačelnik Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    27. mart 2021 | 08:42

    Ispitati detaljno sve i svi koji se ogrese o Zakon trebaju odgovarati.

  • Ivana

    26. mart 2021 | 23:33

    Svi koji su krali i pljačkali i koji su radili protiv interesa naroda moraju da odgovaraju, o oni što su mislili da bez priključaka njih uhapsiti i kazniti, vreme je da svi koji su radili naštetu naroda na 25 godina robije.

  • Mica Haubica

    26. mart 2021 | 19:45

    sudija dobije tu gajbu džabe i pojeo vuk magarca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA