≫ 

I drugi volonter pritvoren zbog lažne potvrde o vakcinaciji, ali ne priznaje krivicu

U daljem toku istrage tužilaštvo će pribaviti dodatnu dokumentaciju, ispitati sve svedoke i predstavnike Batuta, a onda odlučiti da li ima elemenata navedenih krivičnih dela ili nekih drugih, ili ne

  • 1
Punktovi za vakcinaciju Beogradski sajam

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Dan posle zadržavanja prvog volontera sa sajma (koji je sve priznao i zaključio sporazum sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci, a koju će izdržavati u kući sa nanogicom), takođe po nalogu dežurnog zamenika Prvog tužilaštva određeno je zadržavanje i drugom volonteru.

Njemu je stavljeno na teret da je uneo podatke za četiri lica i sačinio potvrde, a koji nisu ni primili vakcine. Na saslušanju osumnjičeni je negirao sve što mu je stavljeno na teret, navodeći da on ta lica ne poznaje i da nije sačinio nikakve falsifikovane potvrde, objavljuje Kurir.

Zbog toga sto bi mogao da utiče na svedoke tužilaštvo je predložilo pritvor, a prvi sud mu je odredio kućni pritvor, smatrajući da i na taj način neće moći da utiče na svedoke.

U daljem toku istrage tužilaštvo će pribaviti dodatnu dokumentaciju, ispitati sve svedoke i predstavnike Batuta, a onda odlučiti da li ima elemenata navedenih krivičnih dela ili nekih drugih, ili ne.

Podsetimo, volonter na Beogradskom sajmu za unos podataka u sistem o vakcinaciji i revakcinaciji, M. P. (32) priznao je pre 2 dana na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da je u sistem uneo svoje lažne unose i podatake svojih prijatelja (svog fizioterapeuta i njegove supruge).

Video: U Srbiji počela vakcinacija privednika iz regiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D

    29. mart 2021 | 13:46

    Tako za sve pametnjakovice u svim sferama drustva,ko god pomisli da je iznad drugih i osmeli se da uradi nesto protivzakonito da sledi kazna. Brzo bi se doveli u red

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA