≫ 

Izveštaj mobilnog operatera može da preokrene istragu: Marjanović nije namerno ugasio telefon?

U izveštaju koji je stigao u Viši sud u Beogradu se navodi da bi logovanje, odnosno ponovno uključivanje namerno isključenog aparata bilo zabeleženo na mreži

  • 6
Zoran Marjanović Foto: Nikola Tomić

Izveštaj mobilnog operatera čiji je korisnik bio Zoran Marjanović u vreme ubistva supruge Jelene, pevačice "Granda", na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine, mogao bi da baci novo svetlo na rasvetljavanje zločina, pošto se u njemu navodi da Marjanović nije fizički isključio svoj telefon, kako se to navodi u zaključku sudskog veštaka.

U izveštaju koji je stigao u Viši sud u Beogradu se navodi da bi logovanje, odnosno ponovno uključivanje namerno isključenog aparata bilo zabeleženo na mreži, piše "Kurir".

- Sudski veštak za telekomunikacije u novembru prošle godine pred sudom je izjavio da je Marjanović svesno isključio svoj mobilni telefon u vreme ubistva supruge Jelene, tvrdeći da to što ponovno uključivanje na mrežu nije registrovano ne znači da telefon nije sam fizički isključio. Međutim, izjašnjenje mobilnog operatera koje je sada stiglo u sud moglo bi da dovede do preokreta - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Podsetimo, sudski veštak Dragoljub Vasiljević je tada izjavio da je Zoranov telefon bio isključen 25 minuta i da on ne zna gde se u to vreme optuženi Zoran Marjanović nalazio, ali da smatra da je bilo neminovno da se on i supruga sretnu između 16.57 i 17.04 sati, što je prema optužnici vreme ubistva pevačice.

- Pretpostavljam da je telefon bio isključen jer postoji praćenje i telefona ubijene Jelene, što znači da je sistem dobro funkcionisao. Jelenin telefon poslednji put je registrovan u 16.56, u baznoj stanici u kojoj je Zoranov registrovan u 17.04 sati. Na osnovu toga, uzimajući u obzir pozicije okrivljenog i ubijene, kao i signale njihovih telefona u baznim stanicama, njihov susret je bio neizbežan na nasipu između 16.57 i 17.04 - rekao je ranije pred sudom veštak Vasiljević.

Odbrana Zorana Marjanovića, podsetimo, imala je brojne primedbe na ovakav nalaz veštaka, a na sledećem suđenju, koje je zakazano za 8. april, pitanja i primedbe na nalaz veštaka trebalo bi usmeno da izloži odbrana, kao i stručni savetnik koji je angažovan.

Misterija duga pet godina

Jelena Marjanović, podsetimo, ubijena je 2. aprila na nasipu u Crvenki kod Borče, gde je sa suprugom, koji je optužen za zločin, i njihovom maloletnom ćerkom otišla na trčanje. Prema navodima optužnice, Zoran joj je krenuo u susret, sustigao je, iskoristio njeno poverenje i namamio je da siđe s nasipa. Prvi udarac zadobila je u ruku, a kad je pokušala da pobegne, on ju je sustigao kod kanala, zadao joj nekoliko udaraca nepoznatim predmetom u glavu i ona je još živa upala u kanal, u kom je narednog dana pronađeno njeno telo. Njihova ćerka, kako tvrdi tužilaštvo, za to vreme bila je na nasipu.

Negira optužbe

Zoran Marjanović je u svojoj odbrani istakao da navodi optužnice nisu tačni i da nije ubio suprugu. Kao svedoka predložio je njihovu ćerku, koja je u vreme zločina imala četiri godine. Devojčica je na saslušanju izjavila da se kobnog dana nije odvajala od oca, a da se mama izgubila u travi. Veštak, koji je na osnovu veštačenja baznih stanica analizirao kretanje Marjanovića i njegove pokojne supruge, rekao je i da je zaključio da je telefon bio isključen jer ga nije bilo na baznim stanicama, a da se ponovo pojavio u 17.04 sati, kad je Zoran nekoliko puta pozvao Jelenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joco

    30. mart 2021 | 10:30

    Malo Štajnfeld - malo Marjanovići...Pa onda opet britanski soj i tako u krug. E živote lepi bez tehnologije, interneta, telefona itd.

  • Miki

    30. mart 2021 | 10:03

    Sapunica se nastavlja dokle više.

  • Lord

    30. mart 2021 | 10:40

    Au,koja farsa,a varikina,pranje cele kuce i auta,koji je odmah potom prodat,i nestao...!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA