≫ 

Nastavak suđenja za ubistvo Jelene Marjanović opet pod znakom pitanja? U sud stigao bitan izveštaj

Prošlo ročište je bilo odloženo

  • 22
Zoran Marjanović, Jelena Foto: Nikola Tomić/Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

U Višem sudu u Beogradu u četvrtak, 8. aprila trebalo bi da se nastavi suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo svoje supruge, pevačice Jelene Marjanović, pre pet godina na nasipu u Borči, međutim, kako Telegraf.rs saznaje, postoje indicije da će ročište opet biti odloženo.

Ovog puta, kako navodi naš izvor koji je upućen u predmet, razlog odlaganja bi bio izostanak članova sudskog veća, koji ne mogu da prisistvuju zbog zdravstvenih problema.

Ukoliko, ipak, ročište bude bude održano, na njemu bi odbrana trebalo da iznese svoje primedbe u vezi sa zaključima veštaka za telekomunikaciju Dragoljub Vasiljevića, a sudu bi trebalo da se obrati i da bude ispitan stručni saradnik za telekomunikacije Saša Savić, kojeg je odbrana angažovala.

Da li je Zoran isključio telefon ili ne?  

On se smatra jednim od najvažnijih, jer bi trebalo da se govori o glavnom dokazu koji tereti Marjanovića.

U međuvremenu, dok se čeka ovo ročište, u Viši sud je stigao izveštaj mobilnog operatora čiji je korisnik Marjanović, a u kome se navodi da on nije fizički isključio svoj telefon, u vreme ubistva supruge na nasipu, kako je to u svom zaključku izneo sudskog veštaka.

Sudski veštak za telekomunikacije Dragoljub Vasiljević, da podsetimo, u novembru prošle godine pred sudom je izjavio da je Marjanović svesno isključio svoj mobilni telefon u vreme ubistva supruge Jelene, tvrdeći da to što ponovno uključivanje na mrežu nije registrovano ne znači da telefon nije sam fizički isključio.

On je rekao da je Zoranov telefon bio isključen 25 minuta i da on ne zna gde se u to vreme optuženi Zoran Marjanović nalazio, ali da smatra da je bilo neminovno da se on i supruga sretnu između 16.57 i 17.04 sati, što je prema optužnici vreme ubistva pevačice.

Prošlo ročište odložila korona

I prošlo ročište u ovom postupku, koje je trebalo da bude održano, 24. februara je odloženo. Korona virusom, naime, bio je zaražen jedan od Marjanovićevih advokata Nikola Dumnić, a pošto su u toku spremanja odbrane sa njim u kancelariji bili i advokat Veljko Delibašić, stručni saradnik za telekomunikacije Saša Savić i Zoran Marjanović, njih trojica su morala da budu u izolaciji.

Sud u nastavku suđenja treba da ispita i veštake za blato (pošto je pevačica ubijena na nasipu punom blata), kao i veštaka psihijatra. Nakon toga, odlučiće o svedocima koje je predložila odbrana na prošlom suđenju - a to su dve pevačice, koleginice ubijene Jelene - Sandra Prodanović zvana Afrika i Indira Aradinović Indi.

U međuvremenu, 2. aprila navršilo se tačno 5 godina kako je Jelena ubijena na nasipu u Crvenki kod Borče, gde je sa suprugom, koji je optužen za zločin, i njihovom maloletnom ćerkom otišla na trčanje.

Prema navodima optužnice, Zoran joj je krenuo u susret, sustigao je, iskoristio njeno poverenje i namamio je da siđe s nasipa. Prvi udarac zadobila je u ruku, a kad je pokušala da pobegne, on ju je sustigao kod kanala, zadao joj nekoliko udaraca nepoznatim predmetom u glavu i ona je još živa upala u kanal, u kom je narednog dana pronađeno njeno telo. Njihova ćerka, kako tvrdi tužilaštvo, za to vreme bila je na nasipu.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

"Pet godina muka, kleveta, jezivih nepravdi"

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Marjanoviću je sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Na  godišnjicu ubistva supruge. Marjanović je za Telegraf.rs izjavio da je za ovih pet godina zaboravio kako se živi, uživa u miru, radu...

- Voleti i biti voljen, to je bila sreća. Danas je pet godina od dana kada mi je supruga mučki, zverski ubijena. Danas je i pet godina mojih muka, kleveta i jezivih nepravednih optužbi koje su svalili na moja pleća. Zahvaljujući veri i molitvama sam pretekao. Maloverni za mnogo manje muke dižu ruke na sebe Ja sam hrabro, muški stao u gard sam, sa ovom izmučenom dušom i verom u Boga da se izborim za istinu. A, verujte, to je borba koju samo najjači mogu izneti, jer udarci, klevete i zla su jezivi i trajaće ovo ko zna koliko i ko zna kakav će ishod biti. Kažem, kada časni borac za istinu jednom osedla konja i krene, nema stajanja. Jednom ratnik, uvek ratnik - rekao je krajem prošle nedelje za Telegraf.rs Marjanović.

Video: Pomen Jeleni Marjanović: Zoran sa porodicom izašao na groblje i dugo ljubio spomenik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA