≫ 

Saslušan mladić sa kojim je bila devojčica (13) iz Kragujevca: Ovako se branio, predložen pritvor

Za njima se tragalo 16 dana

  • 4
Osamnaestogoišnjak obljubio maloletnicu, hapšenje Foto-ilustracija: Pixabay

Osamnaestogodišnji E. M. saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 12 godina.

On je od 20. marta bio sa trinaestogodišnjom A. M., koja je nestala iz Prihvatilišta koje se nalazi u sklopu Centra za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica" u Kragujevcu.

- E. M. je priveden na saslušanje oko 12.00 sati. Branio se ćutanjem. On ima nepunih 19 godina i vodi se kao mlađe punoletno lice. Tužilaštvo je tražilo do 30 dana pritvora, a na sudu je da donese konačnu odluku - kaže za "Telegraf" viši javni tužilac u Kragujevcu Dejan Veljković.

Zakon, međutim, daje mogućnost da se ne kazni učinilac, "ako između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj

zrelosti".

Podsećamo, A. M. je na zahtev roditelja, bila smeštena u Prihvatilište, kako ne bi komunicirala sa mladićem koji joj je, prema rečima oca, upućivao pretnje. Dom je napustila samovoljno, a za njom se tragalo 16 dana. Ona je, odlukom Centra za socijalni rad, do daljeg smeštena u Sigurnu kuću.

- Pronađena je u Kragujevcu, nije mi precizirano gde. Ona je dobro, bio sam u Centru za socijalni rad da je vidim. Malo smo popričali, nije rekla ništa o razlogu svog odlaska iz Prihvatilišta. Ne znam gde je bila sve ovo vreme. Ne zna se da li će se vratiti u prihvatilište ili kući, radimo na tome - rekao je otac devočjčice za naš portal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    7. april 2021 | 15:25

    Kad Bog da decu kome netreba a tamo gde bi uživali ljudi se muče godinama da dobiju decu i na kraju ostanu bez potomstva strašno šta se sve desava ali najgore što uvek ispastaju deca!!!!!

  • Svrba

    7. april 2021 | 14:51

    Kakav si bre ti otac, ne znaš ništa o svom detetu???????????????????!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA