≫ 

Strašna nesreća u Nišu: Bračni par pokošen na pešačkom prelazu, bore im se za živote

Pešake je oborilo vozilo "golf 4" niških tablica kojim je upravljala Nišlijka (53)

  • 57

Muškarac Lj.N. (80) i njegova supruga D.A. (75) teško su povređeni danas oko 14.30 sati  u saobraćajnoj nesreći na Vizantijskom Bulevaru u Nišu dok su prelazili most na Gabrovačkoj reci i to na pešačkom prelazu.

Pešake je oborilo vozilo "golf 4" niških tablica kojim je upravljala pedesettrogodišnja Nišlijka. Od siline udarca, bračni par je odbačen nekoliko metara od pešačkog prelaza.

Strašne slike na licu mesta svedoče da su oboje dobili strašne povrede, vozilu koje ih je udarilo otpala je registarska tablica, pored lokve krvi ostala je kapa, naočare i patika jednog od pešaka, dok se obuća drugog našla iza vozila koje ih je udarilo. Takođe, na mestu nesreće su nađena i pijačna kolica.

Kako saznajemo, pešake je udarilo vozilo koje se kretalo iz pravca tržnog centra ka Bulevaru Nemanjića. Uplakanu ženu koja je vozila "golf" policija je pokušavala da smiri kako bi saznali kako je došlo do udesa. Ona je kazala da je bila sama u automobilu i neprestano ponavljala da strahuje za njihove živote, i kako će reagovati rodbina povređenih pešaka.

Kako nam je potvrđeno u Zavodu za urgentnu medicinu, povređeni ljudi su prebačeni na reanimaciju u Univerzitetski klinički centar.

- Muškarac je zadobio povredu poglavine, bio je bez svesti, u komatoznom stanju. Žena je takođe imala povrede glave, ali je bila svesna. Hitno smo ih prebacili na reanimaciju - saopštio je Dragiša Aleksić, načelnik pete operativne smene Zavoda za urgentnu medicinu Niš.

Da podsetimo, u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći teško je povređen osamadesetčetvorogodišnji pešak. Njega je u Ulici generala Milojka Lešjanina upravljajući vozilom "tojota" oborio dvadesetjednogodišnjak iz okoline Niša. Kako je saopštila policija, protiv njega će biti podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    11. april 2021 | 16:06

    Na tom bulevaru se prebrzo vozi i pešaci nisu sigurni ni na trotoaru i mogu da stradaju ako se dogodi bilo kakva nezgoda i sletanje vozila sa puta.Neophodno je tu napraviti zaštitnu ogradu i fizički zaštititi pešake.

  • M&M

    11. april 2021 | 16:28

    Sada sam bio skoro u Srbiji izmedju Batajnice i Dobanovci tako zvani Ugrinovački put kako tu voze apsolutno ni jedno vozilo ne poštuje saobraćajne propise. Lokalnim putem voze po 160-180.

  • panic

    11. april 2021 | 16:17

    zena 53 god na pešački odnela ljude sada uplakana se trese sta ce biti sa tim ljudima sekira se za njih a nebi bilo problema da si vozila pažljivo i na pesackom stala da propustis pesake ali bahatost i velika brzina dovode do svega ovoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA