U jednom delu Beograda "haraju" lopovi koji kradu benzin: Meta su im uglavnom ova vozila

Lopovi kradu benzin i u ostalim delovima Beograda i širom Srbije

  • 26
Kola auto magla lopov sumnjiva pratnja Foto: Shutterstock

U bloku 45 na Novom Beogradu česte su krađe benzina iz rezervoara kola, kako nam je javio čitalac Telegrafa.rs. Prema njegovim rečima, najčešće su na meti lopova automobili marke "punto", a pljačke su se učestalo dešavale u februaru ove godine.

- Parkiram kola ispred zgrade u kojoj stanujem. Nekoliko puta mi se desilo da ga "ostavim" uveče sa rezervoarom koji bude do pola pun i ujutru, kad krenem na posao, u njemu nema ni kap benzina - započeo je razgovor za Telegraf.rs M.K. (37) iz Beograda.

Kako je objasnio, benzin nije kraden samo iz ih njegovih kola i taj problem postoji već godinama.

- Prvi put mi je benzin, kako i mojim komšijama, ukraden pre nekoliko godina. Mesecima sam u rezervoar sipao taman toliko benzina da ne stanem negde na putu. Krađe su prestale. Onda sam opet počeo da sipam više benzina. I one se ponove posle nekog vremena. I tako u krug - objasnio je naš sagovornik.

Istakao je da se ove godine u februaru desilo da su lopovi nekoliko puta krali benzin.

- Više komšija mi je reklo da su nekoliko dana zaticali prazne rezervoare - kaže M.K.

Napominje da u kolima ima dva auto sedišta za decu, da su puna igračaka i da ga najviše poražava činjenica da lopovi ni od toga ne zaziru.

- Može da se desi, ne dao Bog, da moram neko dete hitno da odvezem kod lekara i da to ne mogu da uradim jer me ostave bez trunke benzina - rekao je vozač "punta".

automobil punto 2 dvojka Printskrin: Youtube/Keith Gannon, Avtopodbor Poland

Dodaje da mu se dešavalo i da mu ukradu benzin i na parkingu kod Sajma, na Starom gradu...

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su za Telegraf.rs naveli da su tokom 2020. godine na području Beograda podnete 102 krivične prijave zbog krađe benzina iz rezervoara automobila.

Rasvetljeno je 98, što je, kako su naveli, 99,9 odsto.

- Kada je u pitanju krađa benzina iz rezervoara automobila, u toku 2020. godine, na teritoriji Republike Srbije podnete su ukupno 183 krivične prijave, od kojih je rasvetljeno 147, što je 80,33 odsto - izjavili su iz MUP-a.

Napomenuli su da oštećena lica u gore navedenim krivičnim delima treba da podnesu krivičnu prijavu u područnoj policijskoj upravi.

Video: Naizgled fin i skockan čovek pitao da mu sipaju gorivo, pa počinio sramotnu pljačku u srpskom gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    17. april 2021 | 13:16

    Sta vredi da rasvetle slucajeve kad se pljackasi kazne sa minimalnom kaznom i opet ae vracaju "poslu" po isteku kazne. Trebalo bi dosta drasticnije da je to. Za svaku kradju laksu lili tezu minimum od 10 do 15 godina zatvora, pa da vidimo onda da li bilo lopovluka i kradje goriva. 0 % bi bilo.

  • SRBIJA

    17. april 2021 | 14:06

    Po lopovima se vidi kakav je standard u drzavi, u zapadnim Drzavama lopovi kradu zlsato dijamante, brilijante ovi nasi Benzin Akumulatore i tockove crni lopovi kako ste se srozali.

  • hogar

    17. april 2021 | 14:13

    svaki. lopivluk kada bi se zestoko kaznio zatvorom i novcem neverujem da bi nekom palo na pamet da krade.... ali kako je sudstvo nema od toga, nista mi smo banana drzava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA