≫ 

Lozničanin svirepo mučio i pokrao Obradoviće 2018. godine, baku pekli peglom: Nađen je u zatvoru

Razbojnici, među kojima i Dragan I., upali su u kuću tražeći novac i zlato, a ukućane vezivali selotejp trakom i pržili ih vrelom peglom

  • 6
Julijana Obradović Foto: D. K.

Niška policija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, rasvetlila razbojništvo u selu Mozgovo kod Aleksinca i identifikovala Dragana I. (40) iz Loznice kao člana bande koja je pre dve i po godine svirepo mučila i opljačkala porodicu Obradović.

- Sumnja se da je on sa još tri osobe za kojima policija intenzivno traga, 8. septembra 2018. godine tokom noći, ušao u jednu kuću u kojoj su spavali ukućani starosti 71, 52 i 21 godinu, vezali ih i zadali im više udaraca, tražeći da im daju zlato i novac. Zatim su iz kuće uzeli 30 zlatnika, zlatno prstenje, lančiće, narukvice, priveske, dva sata i manju sumu novca nakon čega su pobegli – saopštila je danas niška Policijska uprava.

Kako saznajemo, žrtve razbojništva bili su Julijana Obradović, njen suprug Miroslav, sin Zoran i Aleksandar. 

Vezali kanapom, pekli vrelom peglom

Razbojnici su ušli kroz prozor kotlarnice, a zatim prestravljene ljude vezali kanapom i izolir trakom, nakon čega su ih izložili stravičnoj torturi.

Najteže povrede zadobio je Zoran zbog kojih je operisan u niškoj bolnici, dok je svirepo mučena i njegova majka Julijana koju su razbojnici peglom i svećama palili po telu, tražeći da im kaže gde je zlato.

- Upali su nam u sobu, i stavili nam ruke na usta. Jedan je stao pored mene, a drugi pored mog muža, govorili su nam da ćutimo i tražili su pare. Kazali smo im da nemamo pare u kući, da novac držimo u banci. Oni su nas udarali pesnicama, a onda je u sobu ušao još jedan razbojnik koji je dovukao mog sina, bio je sav krvav. Naš unuk se probudio, sišao sa sprata, a oni su i njega vezali. Zatim je jedan od njih uključio peglu i počeo da me prži njome. Stavio mi je na ruku, pa na nogu, pa opet na ruku. Trpela sam, nadala sam se da će se smilovati i prestati ali kada su kazali da će unuku napraviti ožiljak i obeležiti ga za ceo život, suprug je kazao da im damo zlato. Odvezali su me i ja sam ih odvela do sobe u kojoj je bila aktovka sa dragocenostima. Skinuli su nam čak i venčane burme, sat a unuku su polomili lap top i odneli mobilni telefon - kazala je tada Julijana koja je dragocenosti kupila od dugogodišnjeg rada u Švajcarskoj.

Osumnjičeni Lozničanin se trenutno nalazi u zatvoru gde izdržava kaznu zbog drugog krivičnog dela. Za njegovim saučesnicima se i dalje traga.

Video: Uhapšen 37-godišnjak zbog sumnje da je ubio staricu kod Kostolca

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    12. april 2021 | 16:46

    Bog ce im naplatiti sve, ovaj nas zatvor na zemlji je njima raj!!!

  • Jhff

    12. april 2021 | 18:55

    Promeniti zakon!!!! I nairuzati ljude da bi bar imali sansu za zivot?!!!!

  • Miki

    12. april 2021 | 19:32

    Nesposobna drzava! Strasno, jadni ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA