≫ 

Radovan je Jasmini zario nož u srce: Sudi mu se za "obično" ubistvo, porodica traži doživotnu robiju

Jasminu je zatekao u hodniku, a onda je za njom krenuo do dnevne sobe gde je posle svađe potegao nož koji je poneo sa sobom

  • 6
Jasmina L. ubistvo, Barič BLUR

Foto: Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas počinje suđenje Radovanu R. (57) iz Koceljeve, za ubistvo Jasmine L. (46) 23. septembra prošle godine u Bariču.

Ovaj zločin je jesenas zaprepastio mnoge u Posavotamnavi, a naročito u selu Svileuva u kojem su rođeni i ubica i žrtva. Radovan R. je ostao da živi u selu i radio je u opštinskoj upravi u Koceljevi, a ubijenu Jasminu još pamte po lepoti, iako se davno udala u Umku kod Obrenovca i zaposlila u Beogradu.

Te noći, oko 21 sat, Radovan je iz Koceljeve stigao pred kuću u Beogradskoj ulici u Bariču, u kojoj je Jasmina živela sama od kada je zbog narušenog braka nekoliko meseci ranije napustila kuću svog supruga u Umki.

Merdevinama se popeo na terasu sa prednje strane kuće i ušao kroz otvorena balkonska vrata. Jasminu je zatekao u hodniku, a onda je za njom krenuo do dnevne sobe gde je posle svađe potegao nož koji je poneo sa sobom.

Prema navodima iz optužnice "zločin je učinjen sa umišljajem, pri čemu su sposobnosti da shvati značaj dela i mogućnosti da upravlja svojim postupcima bile smanjene, ali ne bitno, usled jednostranog alkoholisanog pijanstva srednjeg stepena".

Na telu nesrećne žene obdukcijom su utvrđene rane, ogulotine, sekotine i podlivi na vratu, nadlatkici, levoj butini, desnoj potkolenici i rukama. Branila se do poslednjeg atoma snage, sve dok joj nož od 24 centimentra nije zario duboko u srce.

Advokat Dušan Pašić otkriva da je porodica pokojne Jasmine L. nezadovoljna istragom Višeg javnog tužilaštva, što je dovelo do toga da Radovan R. bude okrivljen za ubistvo po članu 113. Krivičnog zakonika.

- Kao zastupnik porodice ubijene Jasmine dokazaćemo da ovaj zločin ima sve elemente teškog ubistva iz člana 114 za koje je zaprećena doživotna robija. Tražićemo da se saslušaju svi članovi njene porodice jer u istrazi niko nije saslušan osim brata i sina.

Jasmina je imala i žive roditelje, ćerku i supruga sa kojim se nije razvela. Svi oni su oštećeni i pate zbog gubitka. Tražićemo i psihijatrijsko veštačenje, koje u istrazi uopšte nije obavljeno, a sve zbog toga da dokažemo da je ona trpela bolove jakog intenziteta, zatim saslušanje patologa i rekonstrukciju ubistva - kaže advokat Pašić.

Jasminin brat Petar Puretić za "Telegraf" kaže da će mu najteže biti da se u sudnici sretne sa čovekom koji mu je oduzeo rođenu sestru.

- O njoj se posle ubistva pisalo i govorilo sve najcrnje samo zato što je, iako još udata, stupila u vezu. Nije se slagala sa suprugom i napustila ga je, ali nisu još bili zvanično razvedeni, a on je bio oženjen i ima svoju porodicu.

Verujem da je iskoristio njenu emotivnu slabost i popustljivost, pa su tako započeli vezu. Na kraju, samo nju su svi osuđivali, iako je više nema, a iz Opštine niko nije izjavio saučešće niti došao na sahranu.

Iz Kliničkog centra je, međutim, bilo više od 30 njenih kolega koji su je voleli i poštovali - kaže Petar.

Radovan i Jasmina su započeli romansu prošle godine kada je njegova supruga operisana i hospitalizovana u Kliničkom centru u Beogradu. Jasmina je tamo radila kao servirka u kuhinji i našla se u prilici da pomogne s obzirom da su iz istog sela. Mnogi su znali za vezu Radovana i Jasmine, a u kraju se govorilo da će se uzeti kada se oboje formalno razvedu.

Posle masakra, Radovan se vratio u Koceljevu. Jednom rođaku se telefonom poverio da je ubio Jasminu i da je krenuo u Šabac sa namerom da se ubije skokom sa mosta na Savi.

Tamo ga je zatekla policijska patrola kako razgovara telefonom. Pre nego što je zakoračio preko ograde bacio je telefon u Savu, a policajci su pritrčali i sprečili da skoči u reku. Stavili su mu lisice na ruke i od tada je pritvoru.

ubistvo

Video: Nastavlja se suđenje za ubistvo Miloša Mileusnića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    14. april 2021 | 07:36

    U pravu je advokat oštećenih, u pitanju je teško ubistvo.

  • Mitque

    14. april 2021 | 10:04

    Ovoj bi trebao da popije doživotnu ali sumnjam. Verovatno će dobiti 20 godina, a izaći posle 12 godina.

  • Goks

    14. april 2021 | 10:56

    Koje sudjenje, dozivotna ludaku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA