≫ 

Miroljub Jevtić tvrdi da nije zloupotrebio položaj u rekonstrukciji pruge preko Pančevačkog mosta

Na prethodnom pretresu, Jevtićev branilac advokat Maja Kovačević Tomić predložila je da se među svedocima sasluša i Zorana Mihajlović

  • 1
Miroljub Jevtić

Printskrin: infrazs.rs, Foto: Marko Jovanović

Miroljub Jevtić, bivši v. d. direktora "Infrastrukture železnice", negirao je u utorak pred Specijalnim sudom u Beogradu da je zloupotrebio položaj prilikom rekonstrukcije pruge preko Pančevačkog mosta.

On je istakao da je sve radio kako bi doneo korist firmi na čijem je čelu bio. Osporio je da je u dogovoru sa Miodragom Poledicom, nekadašnjim državnim sekretarom u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, izdejstvovao da ovaj u oktobru 2018. sačini dopis kojim se nalaže da "Infrastruktura" izvrši sanaciju mosta u što kraćem roku, a sve u cilju da se posao dodeli firmi ZGOP.

Pored Jevtića i Poledice, postupak se vodi protiv još četiri osobe.

- Rok za sanaciju Pančevačkog mosta određen je na sastanku radne grupe kojim je predsedavala Zorana Mihajlović, 5. oktobra 2018. - kazao je Jevtić.

- Operativni tim je obavio kontrolu mostova, pa i Pančevačkog, i napravljen je izveštaj. Zaključak je bio da se moraju hitno izmeniti pragovi na levom koloseku i drugi potrebni radovi. Na osnovu ovakvog izveštaja, 5. oktobra je na sastanku radne grupe u Vladi Srbije određen rok za sanaciju, a to je bio 15. decembar 2018. Pošto je radna grupa odredila rok za sanaciju, nisam imao potrebe da izdejstvujem bilo šta.

Na prethodnom pretresu, Jevtićev branilac advokat Maja Kovačević Tomić predložila je da se među svedocima sasluša i Zorana Mihajlović. O ovom predlogu tročlano veće će, kako je u utorak saopštila sudija Snežana Jovanović, naknadno doneti odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA