≫ 

Cimer monstruozno ubijenog studenta Miloša o uhapšenom Neđeljkovom ocu: Kada će kraj svemu ovome?

Neđeljkov otac uhapšen je jer je lažno prijavio da je policajac koji je uhapsio njegovog sina ranjen u svom stanu

  • 12
Filip Bjelić, Miloš Mileusnić, Neđeljko Đurović Levo Filip i Miloš, desno Neđeljko/ Foto: Telegraf, Facebook

Filip Bjelić, najbolji drug Miloša Mileusnića, studenta iz Čačka za čije je ubistvo optužen Neđeljko Đurović, komentarišući hapšenje njegovog oca Bojice, kaže da ga od njega ništa ne iznenađuje.

Bojica Đurović, otac Neđeljka, mladića kojem se sudi da je 2019. godine nasmrt izbo Miloša, uhapšen je u ponedeljak u Beogradu jer je lažno prijavio da je policajac koji je uhapsio njegovog sina ranjen u svom stanu.

Da je Bojica Đurović uhapšen, Filip je saznao od novinara Telegrafa.rs, a prvo što je izustio slično je onome što se zapitao i Milošev otac, Goran Mileusnić - "ne znam šta je time hteo da dobije", rekao je Bjelić za Telegraf.rs.

- Ništa me ne iznenađuje. Samo ne znam kada će kraj svemu ovome, kada će da se sakrije i da ćuti. Jer, očigledno je šta se dogodilo. Ne znam šta je hteo time da dobije. Zaista mi nije jasno - rekao je Bjelić za naš portal.

Prethodno je i otac Miloša Mileusnića izjavio za naš portal da mu nije jasno šta je Đurović sa ovim potezom hteo da postigne.  

- Ne znam šta hoće? Ne znam šta pokušava? Suđenje je prekosutra. Da li, možda, veruje da je njegov sin nevin. Totalno je bez svakog rezona - kaže Mileusnić, koji dodaje da zaista nema neki specijalan komentar jer je zatečen ovom vešću.

Kako je juče javio Blic, lažna prijava se dogodila u ponedeljak uveče, kada je Đurović nazvao policiju i Hitnu pomoć i ispričao im da se dogodila pucnjava u stanu u kojem policajac živi.

- On je ispričao da je policajac koji je postupao u predmetu njegovog sina upucan i da je ranjen u svom stanu. Dao im je adresu stanovanja policajca, a nakon što su policija i Hitna pomoć došli na adresu nisu zatekli nikog. Policajac je bio na svom poslu - kaže izvor upoznat sa istragom.

Bojica danas u tužilaštvu

Policija je odmah privela Đurovića.

Osumnjičeni je uputio indirektne pretnje policajcu i zbog toga je uhapšen. Na teret mu se stavlja ugrožavanje sigurnosti i određeno mu je zadržavanje do 48 sati - kaže sagovornik.

Đurović će danas biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Inače, ovo nije prvi put da Đurović preti. Naime, kako je izjavio prijatelj žrtve Đurovićevog sina, on mu je slao preteće poruke na Fejsbuku.

Takođe, kada je Filip sa drugovima u Požarevcu sakupljao potpise za peticiju da Neđeljko dobije maksimanlnu kaznu, a što je radio širom Srbije, i što je uredno bilo prijavljeno policiji, pojavio se otac Neđeljka Đurovića.

- Prolazio je pored nas na nekoliko metara, vređao i psovao nas onako kroz zube, mahao prstom…Nije prezao ni od policije koja je uredno bila s nama sve vreme. Znali smo da ne smemo da nasednemo na takve provokacije, već smo pribrano nastavili da radimo ono zbog čega smo došli. Posle njegovog dolaska znatno se smanjio i broj građana koji su prilazili da potpišu peticiju jer ga se tamo ljudi mahom plaše - govorio je Bjelić za medije.

Bojica Đurović, naime, u žižu javnosti dospeo krajem 2010. godine, kada se potukao ispred tržnog centra u Požarevcu. On je tada nasrnuo na inspektora rada Gorana Sretenovića, nanevši mu pritom povrede glave. Tuča je izbila kada je Neđeljkov otac, Bojica, došao ispred službenih prostorija SDPS, gde je boravio inspektor rada koji je prethodno kontrolisao rad studentske zadruge čiji je Bojica vlasnik.

Bojica je ranije došao u sukob sa još jednim inspektorom rada, Pantelijom Miladinovićem, kog je takođe prebio. Zbog toga je osuđen na šest meseci, uslovno na godinu dana i novčanu kaznu. Na meti Neđeljkovog oca našao se i Slobodan Čudimirović, ugledni požarevački hirurg, koji je od Bojice dobio batine, zbog čega je, takođe, bio osuđen, pisao je tada portal "Danas".

Neđeljku preti 40 godina

Neđeljku Đuroviću sudi se zbog teškog ubistva. On se tereti da je u januaru 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića kuhinjskim nožem nasmrt izbo studenta Miloša Mileusnića (24).

Nakon hapšenja Đurović je priznao ubistvo, međutim 24 sata kasnije na saslušanju kod tužioca sve je porekao i tvrdio da nije ni bio u blizini mesta ubistva. Za teško ubistvo zaprećena kazna je 40 godina robije, jer se dogodilo pre stupanja novog zakona, a koj predviđa doživotnu kaznu.

Sledeće ročište u ovom slučaju zakazano je za petak, 16. april.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(Telegraf.rs)

   

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    14. april 2021 | 12:27

    Kad čujete Miloševog oca srce vam se cepa, pretužno, nema utehe.Ne postoji dovoljna kazna za monstruma. Iz loše porodice tesko da može da izadje nešto dobro, i oni su za osudu, pogotovo otac.

  • Vlasenica

    14. april 2021 | 12:12

    Dozivornaaa

  • Dasa

    14. april 2021 | 12:04

    Dozivotna...naravno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA