Majka i sestra pokojnog Slobodana u suzama napustile sud, teško podnele izricanje presude Tadiću

U sudnici su danas bili roditelji pokojnog Slobodana Vukića i njega sestra

  • 17

Majka i sestra pokojnog Slobodana Vukića, koji je 2016. godine preminuo nakon sukoba sa obezbeđenjem u noćnom klubu Tilt, teško su danas podnele izricanje presude Milovanu Tadiću. On je osuđen na 5 godina i 6 meseci zatvora za nanošenje teške telesne povrede Vukiću.

Kako naš reporter sa lica mesta javlja, majka i sestra su se rasplakale još u sudnici, a suze nisu mogle da zaustave ni nakon što je sudija Marina Anđelković izrekla presudu.

Porodica Vukić je zajedno napustila Viši sud u Beogradu, a po izlasku nisu želeli da daju izjave za medije, dok je njihov advokat Rade Terzić samo kratko izjavio za Telegraf.rs da je ovakva presuda bila očekivana.

Advokat okrivljenog Tadića rekao je za Telegraf da će sačekati da im stigne presuda, da će odlučiti kako će dalje delati, s obzirom na to da se ne radi o nanošenju teške telesne odbrane, već o nužnoj odbrani. 

Podsećamo, sudija Anđelković je, čitajući presudu Tadiću, rekla da je kriv jer je 23.12. 2015. godine, u stanju povišene emocionalne napetosti udarcem nogom u predelu stomaka naneo teške telesne povrede Vukiću, nakon čega je on operisan, ali je smrt nažalost nastupila 7. januara.

- Okrivljen je po članu 121 za teško krivičnoi delo, teške telesne povrede. U kaznu mu je uračunata i kazna od prethodnog dela za nošenje i posedovanje oružja, a i vreme provedeno u zatvoru - rekla je sudija Marina Anđelković.

Obrazlažući presudu, rekla je da se ne radi o ubistvu, već i teškoj telesnoj povredi:

Imali smo u vidu da je oštećeni pokušao nekoliko puta da se vrati u klub, da je bio u alkoholisanom stanju, što smo videli na snimku koji smo gledali, a na kom se vidi da se tetura, ali nije utvrđeno koliko je promila alkohola imao u krvi. Sa druge strane, optuženi je prekoračio svoja ovlašćenja koja je imao u klubu. Teško je bilo doneti odluku o kazni. Smatramo da je ipak ova primerena, da naglasim da nismo prihvatili da se radi o nužnoj odbrani, i bilo je više nego teško utvrditi uzrok Vukićeve smrti.

Sudija je naglasila da i jedna i druga strana imaju pravo na žalbu.

Tadić je i osumnjičeni pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka.

U ovom slučaju urađena su tri veštačenja. Najpre su ga obavili stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Poslednje veštačenje, koje se poklapa sa prvim, kaže da je Vukić preminuo usled Tadićevog udarca u stomak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA