Otac pretučenog mladića u Gračanici: Te zveri napale su mog sina bez povoda, osećam se poraženo

Srbina starog 19 godina tukli su Albanci, koji su ga napali dok je šetao gradom sa devojkom i sestrom

  • 4
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

Mog sina napala su trojica odraslih ljudi, na putu kući. Osećam se poraženo, poniženo. Ne znam čime je moj sin zaslužio da bude meta tog zverskog napada i to na samo pedesetak metara od kuće. Ničim izazvane, te neke moram da kažem, zveri, napali su ga bez ikakvog povoda. Trojica odraslih ljudi tukla su i šutirala golobradog i golorukog mladića koji se šetao sa svojom sestrom i devojkom.

Ovim rečima Dejan D. iz Gračanice obratio se  novinarima ispred policijske stanice u ovom mestu tvrdeći da je njegov devetnaestgodinji sin Luka D. pretučen u sredu uveče od strane Albanaca. Incident se po rečima mladićevog oca dogodio pokraj nekadašnjeg preduzeća “Voćar” sada fabrike za preradu pečuraka koja je u albanskom vlasništvu, prenose Novosti.

Mladića koji je bio u društvu devojke i sestre napala su po rečima njegovog oca - tri Albanca koja su, kako je saznao, stigla autom iz Prištine.

- Sve se dogodilo na pedesetak metara od kuće. Moj sin je sa devojkama na putu za kući seo na klupici pokraj staze koja vodi kroz selo, gde su popili piće a potom nastavili put kada su im Albanci preprečili put i Luku počeli da tuku i šutiraju. Kako su mi ispričali, mada su još uvek sve troje u šoku, napadači su imali i metalne šipke - rekao je Dejan, revoltiran odnosnom policije, koja je okaraktersala incident kao svađu i to zbog nesporazuma, odnosno “jezičke barijere”.

- I sve da je ta klupa u vlasništvu te fabrike, niko nema pravo da nekoga pretuče zato što je seo na nekom mestu dostupnom prolaznicima a pogotovu ne da ga udara metalnim predmetima i šutira. Apsolutno sam ponižen i poražen onim što se događa a pogotovu što se napadači stavljaju u ulogu žrtve jer ih je navadno moj sin znatno mlađi i goloruk napadao. Tako su to predstavili u policiji gde su posle saslušanja nasilnike pustili a mene ubeđivali da ne dižem tenzije - istakao je Dejan juče svoj revolt zbog događaja u kojem je, kako ističe, njegov sin zadobio povrede ni kriv ni dužan.

I dok mladić koji se nalazi u gračaničkom kliničko bolničkom centru nije u stanju zbog stresa da svedoči o događaju i i čije se zdravstveno stanje prati, u centru Gračanice održan protest njegovih rođaka i komšija.

- Danas su pretukli moje dete, sutra će nečije drugo a policiija nas umiruje. To je strašno i sramotno - ističu meštani ovog mesta na centralnom Kosmetu opominjući na učestalost napada na srpsku decu širom pokrajine. Ističući nezadovoljstvo zbog rada policije meštani i roditelji preučenog Luke D. uzdaju se u rad tužilaštva, ali i opominju da neće dozvoliti više da se njihova deca nađu na meti bezrazložnih napada.

Hematom u predelu oka, kontuzija grudnog koša

I dok u kliničko bolničkom centru u Gračanici ističu da je mladić zadobio kontuziju grudnog koša, odnosno abdomena i da ima hematom u predelu levog oka, politički predstavnici Srba na KiM osudili su ovaj napad na srpskog mladića koji je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović okarakterisao etnički motivisanim.

- Neverovatna je ta hrabrost da neko dođe sa strane i jednostavno zaustavi našu decu i prebije ih na licu mesta. To je nešto što je nedopustivo i policija mora da spreči takve događaje-istakao je predsednik Popović.

Video: Uznemirujući video: Srpski mladići napadnuti flašama uz psovke na albanskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    15. april 2021 | 09:08

    A u sred Beograda Siptar pokazuje rukama zastavu dvoglavig orla. Blago nama kad smo takve budale umesto da ga bogovski isprebijaju, narod zeva. Cik tako da Srbin uradi na juznom delu Kosova!

  • nikolas

    15. april 2021 | 08:54

    EVO NASI POLITICARI SA VELIKOALBANCIMA ZELE MINI SENGEN -VELIKU ALBANIJU !!!! SRBIJA NA EU PUTU PROPASTI !!!!

  • Go go

    15. april 2021 | 11:55

    Kurti želi politiku reciprociteta.Udovoljimo mu, braćo Srbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA