≫ 

Burno na suđenju za ubistvo Jelene Marjanović. Zoranovi advokati: "Veštak izigrava Šerloka Holmsa"

Marjanović je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode

  • 30

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je u aprilu 2016. godine na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović.

Odbrana Zorana Marjanovića zatražila je od sudskog veća izuzeće veštaka Dragomira Vasiljevića.

Podsetimo, Vasiljević je u svedočenju naveo da je Zoran Marjanović u vreme ubistva supruge Jelene isključio telefon na 26 minuta, a iste tvrdnje ponovio je i danas.

- Stav odbrane je da je veštak pristrasan izigrava ovde Šerloka Holmsa. Ovaj čovek nas zatrpava podacima već danima, mesecima, a izbegava da se konkretno izjasni - rekao je Marjanovićev advokat Nikola Dumnić i dodao da mu nije jasno kako veštak kaže da ne može da rekonstruiše Zoranovo kretanje, ali s druge strane tvrdi da je u tih 26 minuta morao da se sretne sa Jelenom.

Drugi Marjanovićev branilac advokat Veljko Delibašić naveo je i da je u sud stigao izveštaj Telekoma koji je suprotan navodima veštaka i u kom se navodi da bi isklučivanje telefona moralo da bude registrovano.

Odbrana je optužila veštaka da nema dovoljno znanja da je pristrasan i da radi u korist policije i tužilastva.

Ove njihove navode odbacio je veštak Vasiljevic čije su izuzeće tražili tvrdeći da su svi ti navodi neistiniti.

Sledeće ročište zakazano je za 16. jun.

2. aprila navršilo se tačno 5 godina kako je Jelena ubijena na nasipu u Crvenki kod Borče, gde je sa suprugom, koji je optužen za zločin, i njihovom maloletnom ćerkom otišla na trčanje.

Prema navodima optužnice, Zoran joj je krenuo u susret, sustigao je, iskoristio njeno poverenje i namamio je da siđe s nasipa. Prvi udarac zadobila je u ruku, a kad je pokušala da pobegne, on ju je sustigao kod kanala, zadao joj nekoliko udaraca nepoznatim predmetom u glavu i ona je još živa upala u kanal, u kom je narednog dana pronađeno njeno telo. Njihova ćerka, kako tvrdi tužilaštvo, za to vreme bila je na nasipu.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Em

    16. april 2021 | 12:11

    A šta svi oni izigravaju već 5 godina? Zašto bi joj neko drugi naudio, a i cela ta familija je sama po sebi strašna.

  • Ubice na doživotni

    16. april 2021 | 12:34

    Posle toliko godina, loše istrage, foliranja ucveljenjih uz obavezno prisustvo novinara, bezobzirnih advokata, ovi su ubedili sami sebe da su nevini?! Ovo nije suđenje samo za svirepo ubistvo, ovo je bahato, okrutno pravljenje budalom naroda. Sramota za tužilaštvo i sudstvo!

  • Minaaa

    16. april 2021 | 11:04

    Pravda za Jelenu dosta više cirkusa oćemo pravdu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA